Anasayfa / Akademik / Fakülteler / İletişim Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
Ümit Besen’in Klip Çekimine Konuk Olduk
title

İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü 1. sınıf öğrencileri “Görüntü Dili” dersini Beykoz Kundura Fabrikasında işledi. Öğrenciler burada ünlü sanatçı Ümit Besen’in klip çekimini yakından izleme şansı elde etti.

Öğr. Gör. Damla Demircioğlu’nun koordinatörlüğünde gerçekleşen gezide; İstanbul’un en önemli film platosu olan Beykoz Kundura Fabrikasına gidildi. Öğrenciler burada hem film platosunu gezdi, hem de sette görev alarak derslerde teorik olarak elde ettikleri bilgileri pratikte uygulama şansını yakaladı.

Öte yandan profesyonel film ekipmanları hakkında bilgiler edinerek onları yakından gözlemleme imkânı bulan öğrenciler, usta yönetmen Kemal Başbuğ ve sanatçı Ümit Besen ile de keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Yayınlanma Tarihi : 7.5.2019
‘2 Belgesel 2 Yönetmen 2 Yaşam’ Semineri Düzenlendi
title

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, ‘2 Belgesel 2 Yönetmen 2 Yaşam’ isimli bir seminer düzenledi. Etkinlikte, Elmas Arus ve Züleyhan Beşli’nin belgesel filmleri oynatıldı.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Aziz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Seminerde ilk olarak Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Züleyhan Beşli’nin Sami Sefer Coşkun’un hayat öyküsünü anlatan ‘Bizden Biri’ isimli belgeseli,  ardından Elmas Arus’un ‘Buçuk’ isimli belgeseli gösterildi.

Büyük beğeniyle izlenen belgesellerin yapımcılarına Prof. Dr. Aysel Aziz ve Prof. Dr. Dursun Gökdağ tarafından ‘Teşekkür Belgesi’ takdim edildi.

Yayınlanma Tarihi : 18.3.2019
“Kerata” Filmi Festivalde Yarışacak
title

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 2016-2017 Eğitim- Öğretim dönemi mezun öğrencilerinden Kasım ÖRDEK’in çektiği film, 65 ülkeden toplam 1342 kısa filmin başvurduğu 14. Akbank Kısa Film Festivali’nde finalist oldu.

Proje danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Remziye Köse Özelçi’nin yaptığı “Kerata” adlı film, 19-29 Mart 2018 tarihleri arasında 14.sü düzenlenecek olan Akbank Kısa Film Festivali Ulusal kategoride “En İyi Film” olarak diğer filmler ile yarışacak.

Seçilecek olan yapımlar, 14.Akbank Kısa Film Festivali’nin ardından “Ödüllü Filmler Üniversitelerde” etkinliği kapsamında; Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki üniversite yerleşkelerinde gösterime girecek.

Değerli öğrencimiz Kasım ÖRDEK’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Yayınlanma Tarihi : 2.3.2018
Uluslararası Sokak Kültürü Fotoğraf Yarışmasına Katıldık
title İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü 2. Sınıf öğrencisi Ferdi AKDOĞAN, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun düzenlediği “Uluslararası Sokak Kültürü Fotoğraf Yarışmasında, Yaşar CEYLAN ile çekmiş olduğu 2 fotoğrafı sergileme ödülü almıştır.

Değerli öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyoruz.

Yayınlanma Tarihi : 11.5.2017
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11