Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu Üniversitemizde Öğrencilerle Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’ne konuk oldu. Üniversitemizde ‘Gençlik Buluşması” etkinliğine katılan Bakan Kasapoğlu, öğrencilerin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, ‘Gençlik Buluşması” etkinliği kapsamında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu ağırladı. Etkinliğe Mütevelli Heyeti Başkanımız Dr. Azmi Ofluoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtlayan Bakan Kasapoğlu, öğrencileri bakanlığın spor merkezlerine davet etti. Konuşmasında spor yapma kültürüne ağırlık vereceklerini ifade eden Bakan Kasapoğlu, öğrencilere “Ne istiyorsanız söyleyin, yapalım” diyerek üniversitemize 4 masa tenisi hediye edeceği sözünü verdi.

“Sporun Ruhunda Barış Var”

Öğrencilerden gelen “Fanatizmin ve ölümlere sebebiyet veren olayların önüne nasıl geçebiliriz” sorusuna yanıt veren Kasapoğlu, “Maalesef şiddet sporda hiçbir zaman olmaması gerekiyor. Sporun ruhunda zaten bir barış var. Bir araya gelmek, kaynaşmak için. Bu manada sporun barıştırıcı, birleştirici gücüne rağmen spor alanlarında şiddetin var olmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Bunun elbette bir takım mücadele yöntemleri var. Çalışmalar, uygulamalar devam ediyor ama bu işin çözümü eğitim yuvalarından, aileden, mahalleden geçiyor. Bunun bir bilinç haline dönüşmesi gerekiyor. Müsabakanın rekabetin tatlı bir şekilde olduğunda anlamlı olduğunu bilmek gerekiyor. Rakibin de hukukunu koruyacak şekilde merhametle yönetebilmek çok önemli. Ben sizin gibi gençlerden bu manada ümitliyim” dedi.

“Dünyanın En Güzel Tesisleri Bizde”

“Bakanlık olarak tüm tesislerimizi eğitim kurumlarımızın emrine açtık” diyen Kasapoğlu, “Her an tesislerimizi kullanabilirsiniz. Hala yapılacak olan bir takım projeler var. Gururla ifade ediyorum ki, son 6 aylık süreçte, 2 bin 500 antrenör aldık. Bu kişilerden, bu tesislerden yararlanmak eğitim camiasının elinde olacak. Dünyanın en güzel ve en yeni tesisleri bizde. Stadyumlardan yüzme havuzlarına kadar. Yeni stratejimizde ise kadınları odak noktasına alacağız. Bugünden tezi yok herkes mutlaka ilgi duyduğu bir spor branşını seçsin, günlük 10-15 dakika bile olsa mutlaka spor yapın. Sporla ilgili bir düşünceniz olsun” ifadelerini kullandı.

“Siz Yeter Ki İsteyin”

Öğrencilerin okulda sınırlı sayıda masa tenisi masası olduğundan bahsetmesi üzerine 4 yeni masa tenisi masası için söz veren Bakan Kasapoğlu, “Siz yeter ki isteyin, her türlü imkanı size sağlamak bizim vazifemiz. Spor için mazeret kalmayacak. Raketleri eskitin, topları kaybedin yenisini gönderelim. Yeter ki internette 10 dakika kaybetmek yerine spor yapın.
Sizin karşınızda Cevizlibağ Yurdu var, yurdun içinde tesisler var. O tesisleri size açalım, kolay gidebilirsiniz. Bunları açmıyorsak bizim vebalimiz olur. En yeni tesisler bizde. Bunu herkesin değerlendirmesi lazım. 7 gün 24 saat açma noktasında her türlü çalışmayı yapıyoruz” dedi.

“Gençlerimiz Bizi Daha Yakından Tanısın”

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu’na “Bize yer tesis edin” diyen Bakan Kasapoğlu, “Sporu yaygınlaştırmak bizim en büyük mücadelelerimizden bir tanesi. Sadece uyuşturucu bağımlılıkları da değil, sanal bağımlılık da çok kötü. Bunlara karşı mücadele etmemiz lazım. Bize alan tesis edin, Gençlik Merkezi açalım, gençlerimiz de bizi daha yakında tanısın. Artık biz onların ayağına gidiyoruz. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesine de gelmeye hazırız” diye konuştu.

Program sonunda Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu ve Rektörümüz Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na plaket takdim etti.

Yayınlanma Tarihi : 22.3.2019