Deneyimli Akademik Kadro İle Yeteneğinizi Yetkinleştirin!

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Grafik Tasarım ve Sahne Sanatları Bölümleri Özel Yetenek Sınavları 6 Ağustos – 27 Ağustos tarihleri arasında haftanın Salı ve Cuma Günleri gerçekleştirilecektir.

Sahne Sanatları Bölümü (Oyunculuk)

Sahne Sanatları Bölümü özel yetenek sınavına girecek adayların Türk ve dünya tiyatro literatüründen seçkin eserlerden alınmış dram ve komedi türlerinde birer tirat hazırlaması gerekmektedir. Sınava girecek adayların rahat kıyafet giymesi önerilir.

Sınav Tarihleri: 6 Ağustos -  27 Ağustos tarih aralığındaki tüm Salı ve Cuma günleri

Saat: 14:00

Sınav Yeri: -1. Kat Alev Ofluoğlu Konferans Salonu, Cevizlibağ Topkapı Azmi Ofluoğlu Yerleşkesi

Grafik Tasarımı Bölümü

Sınav jürisi tarafından belirlenen bir veya birkaç objenin karakalem çiziminden oluşan kompozisyon değerlendirilmektedir. Grafik Tasarım Bölümü özel yetenek sınavına girecek adayların sınav için herhangi bir malzeme getirmeleri gerekmemektedir. Gerekli malzemeler üniversitemiz tarafından sağlanacaktır.

Sınav Tarihi: 6Ağustos -  27 Ağustos tarih aralığındaki tüm Salı ve Cuma günleri

Saat: 14:00

Sınav Yeri: 1.Kat 109 No’lu Atölye, Cevizlibağ Topkapı Azmi Ofluoğlu Yerleşkesi

Sınavlara giriş için gerekli belgeler;

• 2019  TYT'de herhangi bir puan türünde 150 puan barajını aşmış olduğunu gösteren sınav sonuç belgesi. Engelli adaylarımız için baraj puanı 100’dür ve sonuçlar 2 (iki) sene süresince geçerlidir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Özel Yetenek Sınavlarımız ücretsiz olup sınavdan 15 dakika önce yukarıda belirtilen belgelerle sınav noktalarında bulunmak gerekmektedir. Kayıtlar, sınav başlangıcından önce sınav salonunda gerçekleştirilecektir.

Sınav Günü Bilgi ve Başvuru Merkezleri:

• Danışma,
  • 4. Kat Dekanlık Ofisi,

Bölümlerin Burs Bilgileri:

Grafik Tasarım:   4 Öğrenci %100 Burslu / 32 Öğrenci %75 Burslu

Sahne Sanatları: 3 Öğrenci %100 Burslu / 27 Öğrenci %75 Burslu

Ücret ve Burs Detayları için; http://www.yeniyuzyil.edu.tr/ogrenci/files/2019-2020-kontenjan-puan-ucret.pdf?v=2

Ayrıntılı Bilgi:

Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınan bölümler hakkında detaylı bilgiyi üniversitemizin 444 50 01 santral numarasından 2017 veya 1409 numaralı dâhili hatlarından alabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 10.7.2019