Ata’mızı Saygıyla Andık

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde düzenlenen bir törende saygıyla anıldı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen törene, Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Alev Ofluoğlu, Rektör Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, rektör yardımcıları, dekanlar ile İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi personeli ve öğrencileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, yaptığı açılış konuşmasında günün anlam ve önemine değinerek “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. Ebediyete intikalinin seneyi devriyesindeyiz. Kendisini saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz. Onun bu topraklara çok sıkı bir şekilde bıraktığı tohumlar, değerler, bugün de aynı tazeliğini, aynı kıymetini üstelik geleceğimizi aydınlık kılmak adına dip diri duruyor.” dedi.

Konuşmasında “3 M” kavramına vurgu yapan Prof. Dr. Hacısalihoğlu, “Birincisi; Milli Egemenlik. Milletine güvenmek, Milletin egemenliğini esas kılmak. İkincisi; Müdafi Hukuk. Hukuku koruyabilmek, adalete yürütebilmek ve adaleti esas kılmak. Üçüncüsü ise; Kuvayi Milliye. Yani en kötü şartlarda bile direnmeyi, “canımı, bedenimi teslim ederim ama; istiklalimi, geleceğimi, irademi teslim etmem” inancını ve direncini taşıyan o Kuvayi Milliye, o ruh. Üçü de bugün bizim için esastır. Üçü de her daim en önemli gerekliliktir. Dört bir taraftan Türkiye’nin istiklaline, istikbaline ve geleceğine hükmetmeye çalışanların karşısında, bu direncimiz ve inancımız sürüyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu topraklarda yeşertmek istediği ana değerler bu çerçeve içerisinde anlamlı ve gelecek nesiller açısından da kıymetlidir.” dedi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Veli Yılmaz, “Atatürk’ün Yol Haritası”, “Yabancıların Gözünde Atatürk” ve “Atatürk’ün Liderlik Özellikleri” konularında bir sunum yaptı. Konuşmasında Atatürk’ün Modernleşmede Süreklilik kavramına büyük önem verdiğine değinen Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz, “Atatürk, Modernleşmede Süreklilik İlkesini ön görmüş ve uygulamıştır. Yüksek insanlık idareleri ile bütünleşen bu oluşuma, Atatürk’ün evrensel yakışalım sistemi ve çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmak hedefi diyoruz. Bu nedenledir ki Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşen Türkiye Cumhuriyeti, bir uygarlık projesi ve uygulamasıdır.” dedi.