14 Mart Tıp Bayramını Kutladık

14 Mart Tıp Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesinde kutlama düzenlendi.

Etkinliğin açılış konuşmasını İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Demir Budak, moderatörlüğünü ise Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vehbi Alpman, yaptı.

Prof. Dr. Budak, 14 Mart Tıp Bayramının tarihi hakkında bilgiler vererek hekimliğin önemine dikkat çekti. “İnsanın en değerli hazinesi olan sağlığı koruyor ve bunu iyileştirmeye çalışıyoruz” diyen Prof. Dr. Budak, sözlerine şöyle devam etti “Nesiller boyu ustalarımızdan, hocalarımızdan öğrendiklerimizi bizden sonraki kuşaklara aktarabilmenin sorumluluğundayız. Öğrencilerimiz, yürekleri insan sevgisi ile dolu, ilgi ve becerileriyle en üst düzeyde yetişsinler istiyoruz. Onlara, insanlığa hizmet etmenin erdemimi aşılamaya çalışıyoruz. İnanıyor ve güveniyorum ki gelecek her yeni kuşak her yeni nesil, bu hizmet yarışında devraldığı bayrağı daima ileriye taşıyacaktır.”

“Hekimlik Bir Usta Çırak İlişkisidir”

“Tıp Bayramının Düşündürdükleri” konulu sunumunu gerçekleştirmek üzere kürsüye İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özdem Anğ davet edildi.

Prof. Dr. Anğ, “Hekimlik bir usta çırak ilişkisindir ve öğrenciler yaşamlarında öğrendiklerini hastalarına uygulayacaklardır. Bunu en iyi şekilde sağlayabilmek için önlerinde ustalarının bulunması gerekiyor. Burada böyle güzel bir hastanede böyle bir fakültenin yer alması, böyle bir birleşme, zannediyorum olumlu bir sonuç vermiştir” diyerek hekimliğin usta çırak ilişkisi olduğunu vurguladı.

Onur konuğu olarak kürsüye davet edilen Prof. Dr. Erol Düren, doktorluğun kutsal bir meslek olduğunu ve her zaman bu yerini muhafaza ettiğini belirterek, öğrencilere öncelikle kendi çevrelerinden mesul oldukları hissini aşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Kürsüye “Kafkas Cephesindeki Sağlık Hizmetleri” konulu sunumu için, Prof. Dr. Bingür Sönmez davet edildi.

Prof. Dr. Sönmez, tıbbiyelilerin tarihte önemli yerlerde bulunduklarını belirterek, döneminin önemli hastalıkları ve bunlarla mücadele eden hekimler hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Sönmez, “Tüm cephelerde, savaşın her aşamasında görev alan ülke için yaşamlarını yitiren tüm sağlık şehitlerimizin ruhları şad olsun” sözleriyle sunumunu bitirdi.

14 Mart Tıp Bayramı, yemek organizasyonu ile devam etti.