2. Biyoteknoloji Sempozyumu Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Alev Ofluoğlu konferans Salonunda, 2.Biyoteknoloji Sempozyumu düzenlendi.

Biyoteknoloji Kulübünün organize ettiği etkinliğin açılış konuşmasını İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşegül Topal Sarıkaya yaptı.

Prof. Dr. Sarıkaya, sempozyumun ana temasının ‘Kök Hücreden Organa Giden Yolculuk’ olduğunu belirterek, “Biyoteknoloji, 3 boyutlu yazıcıların devreye girmesiyle birlikte organların prototipinin belirlenmesi anlamında genetikçilerin, hücre biyologlarının, mühendislerin yer aldığı multi disipliner bir alan. Kök hücreden organa giden günümüzde birkaç başarılı örnek var. Çok yoğun çalışmalar yapılıyor ve son yıllarda bu yolculukta özellikle sağlık alanında tedavi amaçlı olarak organların yapılabilmesi, organ nakillerinde önemli bir yer tutuyor. Bu konuda henüz başarılı örnek sayısı az olmakla beraber, yapılan çalışmalar sonucunda bunların sayısının artacağına eminiz” dedi.

Prof. Dr. Sarıkaya, bu yıl ikincisi düzenlenen Biyoteknoloji Sempozyumuna İstanbul içinden ve dışından toplam 29 üniversitenin katılım sağlandığını ifade ederek, kürsüyü konuşmacılara devretti.

Sempozyumun 1. Oturumunda Marmara Üniversitesinden Prof. Dr. Tunç Akkoç, “Kök Hücre ve Güncel Uygulamaları” konusunu ele aldı. Haliç Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Ayyub Ebrahimi ise, “İndüklenmiş Pluripotent Kök Hücre” hakkında bilgiler verdi.

Sempozyumun 2. Oturumunda, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Ali Akpek “3D Yazıcılar ve Yazıcıların Yapay Organ Üretiminde Kullanımı” isimli sunumunu yaparken, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden Prof. Dr. Adnan Ayhancı ise “Yapay Kan” hakkında bilgiler verdi.

Medipol Üniversitesinden Tuğba Akgün’ün sunumuyla tamamlanan sempozyumda katılımcılara belge taktim edildi.