2016-2017 Akademik Yılı Mezunları, Coşkuyla Uğurlandı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, WOW Convention Center’da heyecan ve coşkuyla gerçekleştirildi.

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen törene, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akkaya, Mütevelli Heyeti Üyeleri, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Akademisyenler, Öğrenciler ve değerli aileleri katıldı.

2016-2017 Mezuniyet Töreni açılış konuşmasını yapan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu, “Hepimiz için büyük bir heyecan, coşku ve mutluluğun iç içe geçtiği bir gündeyiz. Sevgili gençler bu yeni dönemde, bu yeni süreçte, üniversiteden edindiğiniz bütün bilgi beceri ve mesleki donanımınızı, aynı zamanda değerlerle yoğurarak geleceğinize sahip çıkın. Daima başınız dik alnınız açık olsun. Hiçbir güç karşısında onurunuzu haysiyetinizi asla teslim etmeyin. Her zaman unutmayın gelecek sizsiniz. Siz bizim umudumuzsunuz. Gelecek özgüvenimizsiniz. Umutlarınızı sakın kırmayın. Size güveniyoruz. Gelecek için, mutluluğunuz için, her zaman yürekli olun kararlı olun, asla pes etmeyin, bileği bükülmeyen olun ve bilginize güvenin. Sürekli onu yenileyin. Bilginizi bilince taşıyın, taşıyın ki şuurlu birer fertler olarak gelecek adına insanlık sizden hep umutla bahsetsin. Ülkenizi unutmayın; bu toprakların değerlerine sımsıkı sarılın. Hiçbir kuvvet sizi bu ülkeden, bu milletten, bu toprağın bereketinden, kültüründen, değerlerinden, inancından kopartamasın. Hiç kimseyi aldatmayın, kolayca da aldanmayın. Sürekli uyanık olun. Sürekli bu konuda dirençli olun kararlı olun ve pes etmeyin. Güçlüden değil mazlumdan yana olun. Bütün bilgi ve becerilerinizi mazlumun derdini çözmek için, dertliye çare olmak için seferber edin. Gelecek sizinle birlikte güzel olacak. Buna olan inancımız tamdır. Adeta bir pergel gibi olmanızı isteriz. Bir ayağınızla bu toprağa öyle sımsıkı bağlanın ki, hiçbir kuvvet sizi bu bağlılıktan kopartamasın. Bir ayağınızla da Dünyayla hemhal olun, bağlantılı olun. Dünyayı tanıyın ve adaletli olun. Bir kişiye karşı duyduğunuz bir nefret bile, sizi adaletli olmaktan asla uzaklaştırmasın. Dürüstlük sizin sarsılmaz rehberiniz olsun. Unutmayın dürüstlük taşınması zor bir yüktür ama başı hep dik tutar. Hep başı dik olanlardan olun. Sizinle her zaman övünç duyalım gözümüz arkada kalmasın. Allah yolunuzu açık etsin, bahtınızı açık etsin, sizi hep güzel insanlarla, güzelliklerle görüştürsün.“ dedi.

Lisans Programı Okul Birincisi Merve Öztağ, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada “Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplanmış bulunmaktayız. Geçirdiğimiz beş senemize baktığımızda, yılların bazen zor, bazen kolay ama hızlıca geçtiğini görüyoruz.

Bu süreci ailelerimizin, hocalarımızın ve arkadaşlarımızın desteğiyle geçirdik. Edindiğimiz arkadaşlık ve dostluklarımızın hayatımızın geri kalanında da devam etmesini temenni ediyorum. Ayrıca tüm bu zorlu eğitim sürecinde, bizlere yol gösteren çok değerli hocalarımıza teşekkür ederiz. Bizler için çizdikleri her çizgi, söyledikleri her kelime, öğrettikleri her konu için kendilerine minnettarız. Üzerimizdeki hiçbir emeği boşa çıkarmadan topluma ve insanlığa faydalı kişiler olabilmemizi diliyorum. Üzerimizdeki sosyal sorumlulukları göz ardı etmeyen, ülkemiz milletimiz ve tüm insanlık için faydalı işler yapan, en önemlisi de gelecek nesillere örnek teşkil eden, birer profesyonel olarak, her zaman insan yaşamını gözeten bireyler olacağımızı ümit ediyorum.” dedi.

Ön lisans Programı Okul Birincisi Sercan Kılıç, yaptığı konuşmada “Öncelikle belirtmek isterim ki İstanbul Yeni yüzyıl Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Birincisi olarak sizlere hitap etmekten dolayı büyük gurur duymaktayım. Çok kıymetli arkadaşlarım, üniversitemizin Meslek Yüksekokulunda başladığımız mesleki eğitim sürecinde, bizlere sorgulamayı, analitik düşünmeyi ve yılmadan çalışmayı öğreten öğretim üye ve öğretim görevlisi hocalarımıza, ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olabilmemiz için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan sevgili ailelerimize şahsım ve tüm mezun arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Birer kıvılcım olarak girdiğimiz üniversitemizden birer alev olarak ayrılıyoruz. Mezun olan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyor ve bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. “ dedi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu ve Rektör Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu’nun dereceye giren öğrencilere ödül takdiminin ardından öğrencilerin mutlu günü; diploma töreni, kep atma töreni ve eğlence ile devam etti.