'Aferez ve Kan Bağışı' Etkinliği Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı 2. sınıf proje grubu öğrencileri tarafından, Çapa Kızılay Kan Bankası ve İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Türk Kızılay Kulübü işbirliği ile ''Aferez ve Kan Bağışı'' etkinliği düzenlendi.

20-21 Nisan tarihleri arasında İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi bahçesinde Kızılay Kan Alma Aracı ve Çadırı kurularak ilk gün 75 rekor sayıyla kan alımı gerçekleştirildi. Son gün ise gönüllü bağışçılarla kan alma işlemi devam etti.

Aferez işlemi için tam kan veren bağışçılardan, trombosit alımı için gereken 4 haftalık süre sonrasında Çapa Kızılay Kan Bankasına gidilerek aferez işlemi gerçekleştirileceği belirtildi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, SHMYO Müdürü Prof. Dr. Ömer Bender ve Proje Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Süheyla Yazıcıoğlu’nun katılımlarıyla Kızılay aracı önünde fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.