AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş Öğrencilerle Buluştu

TBMM İstanbul Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesine konuk oldu. Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen söyleşide, anayasal değişikler ele alınarak öğrencilerin yeni hükümet modeli ile ilgili soruları cevaplandırıldı.

Siyaset ve Ekonomi Kulübü öğrencilerinin düzenlediği etkinliğe, Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

"Üniversite bilginin bilince dönüştüğü yerdir"

Konferansın açılış konuşması yapan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu, bu oylamanın gençler ve gelecek nesiller için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu ve bilinçli üniversiteli gençlerin yapacağı doğru araştırma ve muhakemelerin hayati bir önem taşıdığını belirterek; "Sevgili öğrenciler, bu gün sorularınıza cevap bulmak imkânı bulacaksınız. Bu anayasal değişiklik bizlerden çok daha fazla sizler için önem taşıyor. İçerdikleriyle yeni bir siyasi iklimi ön gören önemli bir değişim önerisi bu. Niçin bu değişikliğe ihtiyaç duyulduğu sorusu esaslı bir sorudur. Bu sorunun en içerikli yanlarıyla ve bütün yönleriyle cevaplanması gereklidir. Körü körüne, olamayanı varmış gibi olanı yokmuş gibi, gerçeğin önüne algıyı koyarak, kendi çıkar zaviyesinden baktığı gibi şartlandırılarak bu değişiklik önerisi anlaşılamaz. Üniversite bilginin bilince dönüştüğü yerdir. Yaşadığınız çağa tanıklık ettiğiniz bir evredesiniz. Sizler bu işin hem tanığı hem öznesisiniz, bildiklerinizi şuura dönüştürmek zorundasınız. Sizlerin, Türkiye'nin yeni hükümet modeline ilişkin değişikliğin neler içerdiğini çok iyi öğrenmeniz ve bilmeniz gerekir " dedi.

"Bu karar en az eğitim, iş ve eş seçimi kadar önemli"

TBMM İstanbul Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, gençlere hassas bir karar arifesinde olduklarını ve bu kararın gelecek günler adına büyük önem taşıdığını hatırlatarak; "İnsanların hayatlarında karar verdikleri önemli zamanlar vardır. Bunlardan bir tanesi siz değerli gençlerimizin liseyi bitirip, üniversite tercihi yaptığı süreçtir. İyi bir üniversite iyi bir bölüm için epey araştırmalar yaptınız. Sonrasında aynı hassasiyeti eş seçiminizde ve iş seçiminizde yaşayacaksınız. Bu halk oylaması en az bu hayati kararlarınız kadar ehemmiyet taşımaktadır. Araştırıp okuyup doğru kararı vereceğinize inanıyorum" dedi.

Örnek siyasetçi kimliğinin gençlerin gelişiminde ve yeni siyasetçilerin yetişmesinde çok önemli olduğunu dile getiren Mustafa Ataş; "Ülkemizin çok genç bir potansiyel nüfusu var. 80 milyonluk nüfusun nerdeyse %50’si 35 yaş altı gençlerden oluşuyor. Bizim anayasa değişiklik metnine koyduğumuz maddelerden bir tanesi de seçilme yaşının 18'e düşürülmesi. 18-25 yaş arası 7,5 - 8 milyona yakın genç bir nüfusumuz var. Bazı Avrupa ülkelerinin toplam nüfusundan daha fazla bir genç nüfusa sahibiz ve bu ülkemiz için çok büyük bir zenginlik. Gençlerimizi doğru bilgilendirebilirsek, siyasi olarak doğru donatabilirsek, siyasi olarak geleceğe iyi hazırlayabilirsek inanıyorum ki Türkiye'nin 10 yıl, 20 yıl, 30 yıl sonraki liderleri bu gençlerimizin arasından çıkacak. Siyasiler olarak gençlerimize siyaseti sevdirmek gibi bir sorumluluğumuz olduğunun farkındayız. İnanıyorum ki gençler iyi, doğru siyasetçileri, güvenilir siyasetçileri örnek alırlarsa Türkiye'nin geleceğini hep birlikte inşa edecek bir modeli oluşturmuş oluruz. " dedi.