Alzheimerlı olmak, Alzheimerlı Hasta ile Yaşamak

Değerli Katılımcılar,

Alzheimer hastalığı yaşam sürelerinin uzaması, dolayısıyla yaşlı nüfusun toplumlarda giderek artmasıyla oldukça önemli bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Alzheimer hastalığı, ne yazık ki sadece hastaları değil, aynı zamanda Alzheimer hastalarına bakmak durumunda olan bireyleri de içine alan oldukça kapsamlı bir sağlık sorunudur. Bu nedenle Alzheimer hastalığı ile mücadele multidisipiner bir yaklaşımı gerektirmektedir. Hastaların yaşadıkları sorunlar, bir o kadar da hastaya bakma işini yüklenmiş olan hasta yakınlarının da sağlıklarını, iş hayatlarını, psikolojilerini, kısaca günlük yaşam kalitelerini birebir etkilemektedir.

Alzheimer hastalığı bazı bölgelerde nöron kaybı ve metabolik aktivitede azalma ile birlikte hatırlamayı, konuşmayı ve duyguları etkileyen ilerleyici nörodejaneratif bir hastalıktır. Günümüzde Alzheimer hastalığının etyopatogenezinin aydınlatılabilmesi için ortaya konan moleküler mekanizmalar ve bu konuyla ilgili bilimsel araştırmalar, yeni tedavi yaklaşımları bakımından umut vericidir. Alzheimer hastalığındaki güncel gelişmeler, temel bilimlerden klinik bilimlere, hastalığın ortaya çıkış mekanizmalarını ortadan kaldırmak, her alanda hastaların ve hastalara bakmakla yükümlü bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak, yaşam kalitelerini artırmak üzerine kurgulanmalıdır.

Temel bilimlerden, klinik bilimlere, iş uğraş terapisinden, özel yaşam alanları için tasarlanmış mimariye, Alzheimer hastalarının beslenmesinden, günlük aktivitelerinin düzenlenmesine, adli ve sosyal boyutlarına kadar konusunda uzman akademisyenlerimizin katkılarıyla 12 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenecek olan sempozyumumuzda sizleri de aramızda görmekten onur ve mutluluk duyarız.

Saygılarımızla…

• İLETİŞİM

• Deniz TAŞKIN deniz.taskin@yeniyuzyil.edu.tr

• Aliye KAŞARCI HAKAN aliye.kasarcihakan@yeniyuzyil.edu.tr

İletişim Adresi : İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Topkapı Dr. Azmi Ofluoğlu Yerleşkesi
Maltepe Mahallesi Yılanlı Ayazma Caddesi, No: 26 P.K. 34010
Cevizlibağ / Zeytinburnu / İSTANBUL
Tel : 444 50 01
Faks : 0 212 481 40 58

• SEMPOZYUM KATILIM FORMU

* Lütfen katılım belgesi alabilmek için "Katılım Formunu" doldurunuz.