Anestezi Teknikerleri Konferansı Yapıldı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Anestezi Programı Örgün Öğretim 2.Sınıf öğrencileri, “Proje Yönetimi ve Uygulamaları Dersi” kapsamında “Anestezi Teknikerleri” etkinliği düzenledi.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını SHMYO Müdürü Prof. Dr. Ömer Bender yaptı.

Prof. Dr. Bender, anestezinin tarihsel gelişimini anlatarak, 1600’lü yıllarda uygulanan anestezi uygulamalarını ele aldı.

Azot protoksit ve kloroformun ilk keşfini ve tıbbi uygulamalardaki kullanılışlarına değinen Prof. Dr. Bender, 1900’lü yıllardan günümüze uzanan modern anestezi uygulamaları hakkında verdiği bilgilerle konuşmasını tamamladı.

Anestezi Programı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi, narkoz ve anestezi kavramlarına değinerek anestezi teknikerleri mevzuatını ele aldı.Anestezi Teknikerlerinin dikkatli, titiz ve sorumluluk sahibi olması gerektiğini ifade eden konuşmacı, epidural anestezi ve uygulama teknikleri hakkında bilgiler vererek normal doğumun sezaryene kıyasla daha iyi olduğunu belirtti.

Anestezi Teknisyen ve Teknikerleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Önder Topbaş kürsüye davet edildi. Türkiye’deki anestezi sürecini ele alan konuşmacı, anestezi teknisyeni ve teknikerleri arasındaki farkı anlattı. Konuşmacı, ilerleyen süreçte anestezi teknisyenlerinin artık olmayacağını, teknikerliğin ön plana çıkacağını ifade etti.

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler vermesi için kürsüye davet edilen Sema Erdoğan, yapmış oldukları sempozyum, çalıştay ve kongreleri ele alarak derneğin yayınları hakkında bilgiler verdi.

Konferansın sonunda öğrenciler Doğancan Vaizoğlu ve Arzu Karadeniz, anestezi üzerine yapmış oldukları anketin verilerini paylaştılar.

Konferansın kapanış konuşmasını ise Öğr. Gör. Fulya Özsoy ve Öğr. Gör. Yıldız Atılgan yaptı.