'Okul Öncesi ve Okul Çağı Çocuklarda İşitme Taraması' Projesi Bu Sefer Ardahan’da Yapıldı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Odyometri Programı tarafından dördüncüsü düzenlenen “Okul Öncesi ve Okul Çağı Çocuklarda İşitme Taraması” İStanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Odyometri Programı, Ardahan Belediyesi ve Bakırköy Odyolife İşitme Cihazları Merkezi işbirliğiyle, bu sefer de Ardahan’ da ki ilkokullarda gerçekleştirildi.

Okul öncesi ve okul çağındaki çocuklardaki işitme kayıplarının erken tanısının konularak, yapılacak tedavi ile kaybın giderilmesi ve ilerlemesinin önüne geçilmesi amacıyla gerçekleştirilen projede, öğrencilerin odyolojik değerlendirmeleri, Odyometri Program Başkanı Öğr. Gör. Fulya Kahvecioğlu Çetin denetiminde, Üniversitemizin Odyometri Programı mezunlarından Bakırköy Odyolife İşitme Cihazları Merkezi kurucusu Odyometrist Ali Gündüz, Üniversitemiz öğrencileri Tuğba Aslan, Arife Akkaya, Aylin Budak, Berrin Esen, Eren Keçeli, Hilal Yıldız ve Nurettin Cebecioğlu tarafından yapıldı.

İşitme taraması 13.11.2017 – 15.11.2017 tarihleri arasında 3 gün süreyle Ardahan ilinde bulunan, Atatürk İlkokulu, Halit Paşa İlkokulu, TOKİ Mehmet Akif İlkokulu ve son olarak Cemal ve Zekiye Vatan İlkokulu’nda yapıldı.

476 öğrencinin otoskopik muayeneleri ve işitme testleri yapılarak, test sonuçlarına göre işitme kaybı bulguları saptanan 25 öğrencinin aileleri, öğretmenleri vasıtasıyla bilgilendirilerek KBB hekimine yönlendirildi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Odyometri ekibi, onurlarına akşam yemeği düzenleyerek ve tarama yapılan ilkokullardan birini ziyaret ederek ayrıca maddi destek sağlayarak projenin gerçekleşmesine katkı sağlayan, Ardahan Belediye Başkanı Sn. Faruk Köksoy’a ve Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı Sn. Canan Yıldız’a teşekkürlerini iletti.

Ardahan Belediyesinin konuya ilişkin yapmış olduğu haberin detayları aşağıdaki linkte yer almaktadır.