AR-GE İnovasyon Zirvesi ve Sergisine Katıldık

Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) tarafından 29-30 Kasım 2016 tarihinde İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenen “Ar-Ge’den Projeye, Projeden Üretime …” konulu etkinlikte İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi de yer aldı.

Panolarda Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Evci öncülüğünde öğrencilerin hazırlamış olduğu “Işıklandırma”, “Üç Boyutlu Havalimanı” ve “Stadyum” projeleri sergilendi.

Katılımcılara, eğitim alanındaki yenilikçi ve girişimci fikirlerle İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesinin AR-GE çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Zirvenin açılışından önce Organizasyon Kurulu Mimarlar Mühendisler Grubu Başkanı M. Kürşat Çapar tarafından düzenlenen öğle yemeğine, Bilim ve Sanayi Bakanı Dr. Faruk Özlü, Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu, TÜBİTAK Başkanı Arif Ergin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) , Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ve diğer kuruluş temsilcileri katıldı.

Tasarımını Öğr. Gör. Mehmet Duran Fergökçe’nin yapmış olduğu stantta, gün boyu İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi temsilcileri olarak Mimarlık Fakültesinden Duygu Yakupoğlu, Güher Tan, İletişim Fakültesinden Sezin Kıpçak ile Kurumsal İletişim Departmanından Akın Terzioğlu konuklara bilgi verdi.