Beslenmede Bilinç ve Psikoloji Konferansı Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencileri, Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda “Beslenmede Bilinç ve Psikoloji” isimli bir konferans düzenledi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin’in “Üniversite Kültürü” dersi kapsamında gerçekleşen konferansta Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1.Sınıf Öğrencisi Merve Özbay, Türkiye’deki genel beslenme hatalarına dikkat çekerek, etkinlikteki amaçlarının konukların bilgi ve birikimlerini öğrencilere aktarmak olduğunu belirtti.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin, “Amacımız insan hayatının bir kısmını görüp, buna el değdirmek. SBF olarak farklı sosyal sorumluluk projelerimiz oldu. Bunları “Üniversite Kültürü” dersi kapsamında yaptık. Bilinç ve Psikoloji, beslenmede çok önemli bir konu. İlk çağlarda insanlar beslenmek için avcılık ve meyve toplayıcılığı yapmaktaydı. Tohumları toprağa atan insan, bir bilinç oluşturdu ve bitkisel çeşitliliği sağladı. Çağlar içerisinde beslenme alanında bilinç değişiklikleri meydana geldi” dedi. Bugün ise obezite, pika, blu-mia vb. hastalıklarla mücadele ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Ulutin, kürsüyü “Bulaşıcı olmayan Hastalıklar ve Türkiye’de Diyet” isimli sunumu için İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Angelos Sikalidis’e devretti.

Yrd. Doç. Dr. Sikalidis, Dünyadaki insan nüfusu artışını istatistiki verilerle ele aldı. Popülasyonun yaş dağılımları hakkında bilgiler veren konuşmacı, obezitenin Hindistan gibi fakir ülkelerde de arttığını, bunun ekonomi ile alakalı olmadığını belirtti. Kanser ve kardiovasküler hastalıkların Dünya üzerindeki dağılımları hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Sikalidis, sağlık harcamalarına ve obeziteye sebebiyet veren faktörler üzerinde durdu.

Uzman Diyetisyen Orçun Kürüm, “Sağlıklı Yaşam İçin Spor ve Beslenmenin Önemi” konulu konferansı için sahneye davet edildi.

Konuşmacı, ülkelerin günlük egzersiz alışkanlıkları hakkında bilgiler vererek, bir insanın günlük enerji ihtiyacı ve tüketimlerine değindi. Egzersiz fizyolojisi, genetik potansiyel kavramlarını anlatan Uzman Diyetisyen Orçun Kürüm, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Sponsor British Time ve Tartı firmalarının öğrenciler için yaptıkları çekilişlerin ardından konferansın ikinci oturumu başladı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kenan Eren, katılımcılara diyet psikolojisi hakkında bilgiler vererek, ihtiyaçlar hiyerarşisi teorisi üzerinde durdu. Süt emen bir bebeğin anneye olan bağlılığını ve bu sürecin beslenme üzerindeki etkisini ele alan konuşmacı, ergenlik ve genç yetişkinlik evresinde beslenmeyi ele aldı.

Kürsüye davet edilen Uzman Diyetisyen Olcay Barış, öğrencilere öğrenim gördükleri süreçte bir hedef belirlemeleri gerektiğini öğütleyerek, çalışma hayatı ve akademik hayat hakkında bilgiler verdi.

Mesleğin kariyer olanaklarını ele alan konuşmacı, sosyal olmanın başarıya olan etkisinden bahsetti. Lisans Üstü Eğitim ve Yabancı Dil sınavlarının önemine işaret eden Uzman Diyetisyen Barış, soru ve cevaplarla sunumunu tamamladı.

Konuşmacılara çiçek ve teşekkür belgesi takdiminin ardından konferans sona erdi.