Beslenmede Bitkilerin Yeri Konferansı Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi “ Beslenmede Bitkilerin Yeri” isimli bir konferans düzenlendi.

“Üniversite Kültürü” dersi kapsamında Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin yaptı.

Uzman Diyetisyen Arzu Gökmen Yamanel, aromatik bitkiler ve kullanım alanlarına ilişkin detaylı bilgileri paylaşarak, nane, lavant ve okaliptüs yağlarının günlük yaşamdaki kullanımlarına değindi.

Uzman Diyetisyen Sernaz Çakır Ercil ise bitkilerle tedavinin günümüzdeki yeri ve bitki çayları hakkında öğrencileri bilgilendirerek, ıhlamur, rezene, biberiye çaylarının demleme metotları ve kullanım şekillerini anlattı.

Konuklara çiçek ve plaket takdiminin ardından etkinlik sona erdi.