Bilinçli Diyet ve Diyabet Konferansı İlgiyle İzlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri, “Bilinçli Diyet ve Diyabet” isimli bir konferans düzenledi.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin yaptı.

Prof. Dr. Ulutin ‘Üniversite Kültürü’ dersinin bir parçası olarak bu etkinliklerin düzenlendiğini ifade ederek, “Bir üniversiteli nasıl olur? Üniversiteyi herkes bitirebilir ama bitirdiğinde ne farkı olmalı? Elinde ne gibi sertifikaları olmalı? Bunun dışında insan hayatına elini nasıl dokundurabilmeli? Bu sosyal projeler yapmakla olduğu gibi, bugün bir grup birinci sınıf öğrencimizin planlayarak organize ederek gerçekleştirdiği panel gibi bilgi paylaşımlarıyla da sağlanabilir. Diyet ve diyabet arasındaki ilişkiyi uzmanlarımız bugün bizlere anlatacaklar. Başarılı bir panel olmasını diliyorum” dedi.

İki oturum şeklinde gerçekleşen konferansın birinci oturumunda Diyetisyen Tolga Doğan ‘Diyette Püf Noktalar’ başlıklı sunumunu yaparken, Diyetisyen Gökhan Tığlı ise ‘Bilinçli Diyette Ketojenik’ konusu hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Konferansın ikinci oturumunda Diyetisyen Seda Aslan ‘Diyabet’ konusunda verdiği detaylı bilgilerle sunumunu tamamlarken, Diyetisyen Hande Nur Çırak ise ‘Diyabetli Hastalarda Spor Mekanizması’ hakkında bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi.