Biyonik El Projesi Büyük İlgi Gördü

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrencileri, "Biyonik El” projesi ile İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftasına katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Ali Akpek danışmanlığında Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencileri İsmail Küçüker ve Berkay Sevinç tarafından hazırlanan proje, büyük ilgi gördü.

Biyonik El, uzvunu kaybetmiş veya doğuştan hiç var olmamış bireyler için geliştirilmesi planlanan bir proje.

Sistem, ele giyilen teknolojik bir eldiven üzerinden hareketleri algılayıp biyonik elin çalışmasını sağlıyor.

Eğme, tutma, kavrama vb. basit el hareketlerini yapabilen Biyonik El Projesinin, Surface EMG sistemiyle birlikte daha öteye taşınabilmesi hedefleniyor.