Bütün Yönleriyle FETÖ ve Darbe Girişimi Konferansı

Genelkurmay İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Emekli Tümamiral Soner Polat Konuğumuz Oldu

İstanbul Yeni yüzyıl Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü (ADK) öğrencileri tarafından düzenlenen “Bütün Yönleriyle FETÖ ve Darbe Girişimi” konulu konferans, 24 Ekim 2016 Pazartesi Günü İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda yapıldı.

Genelkurmay İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Emekli Tümamiral Soner Polat’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emir Tan, akıl, mantık ve bilim ışığında İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğrenci Kulüplerinin yapmış olduğu faaliyetlerden duyduğu mutluluğu ifade ederek sözü Emekli Tümamiral Soner Polat’a devretti.

Polat, Jeopolitik kelimesinin önemine işaret ederek, Batı Ülkelerinde yöneticilerin bu kavramı göz önünde bulundurarak somut hareket ettiğini, Doğu Ülkelerinin ise daha soyut kavramlarla siyaset yaptığını ifade etti. Küresel jeopolitik savaşlar hakkında bilgiler veren konuşmacı, tehdidin parametrelerini tanımladı. Tehdidi tespit edemeyen ülkelerin, kaynaklarını rasyonel olarak kullanamayacağını belirten Emekli Tümamiral Soner Polat, Türkiye’nin jeopolitik saldırı haritasını değerlendirdi.

Mavi Vatan ve Kıbrıs kavramlarını tarihi veriler ışığında ele alan Polat, Kıbrıs konusunda yapılacak bir hatanın vebalini tüm Türkiye’nin ödeyeceğinin altını çizdi.

Türk-Amerikan Savaşı başlığı altında Fethullahçı Terör Örgütünü ele alan konuşmacı, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan çıkışına ilişkin stratejik ve taktiksel bilgiler verdi.

Soner Polat, sözlerini Uruguay Devlet Başkanının “Esas güç halkın kalbindedir. Bunu anlamam bir ömre mal oldu” sözleriyle tamamladı.

Emekli Tümamiral Soner Polat’a taktim edilen bir buket çiçek ve plaketin ardından konferans sona erdi.