Prof. Dr. Okatan: “CERN ile Ağımızı Birleştireceğiz”

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Okatan, pek yakında İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesinde Süper Hızlı Bilgisayarlar ile çalışılabileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Okatan, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ile birlikte çalıştıklarını belirterek, Türkiye’deki bilgisayarları CERN ağı ile birleştirdiklerini, bu sayede gücü ve hızı yüksek, süper bilgisayarlar yaptıklarını söyledi. Standart bilgisayarların özellikle simülasyonlar için yetersiz kaldığını aktaran Prof. Dr. Okatan, bu sayede ileri teknolojiye ulaştıklarını ve birçok projenin rahatlıkla yapılabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Okatan, CERN ile ortaklaşa gerçekleşecek olan “Süper Hızlı Bilgisayar” projesinde, pilot olarak İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi bilişim sistemlerinin kullanılacağını ifade etti.