Çiçeği Burnunda Diş Hekimleri Önlüklerini Giydi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 5. Beyaz Önlük Giyme Törenini gerçekleştirdi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Dr. Azmi Ofluoğlu Yerleşkesi Alev Ofluoğlu Konf erans Salonunda düzenlenen törene, Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, Rektör Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Haluk İşeri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu, Diş Hekimliği Fakültesinin bu yıl ilk mezunlarını vereceğini ifade ederek; “Gelenekselleşen bir anı icra ediyoruz. Diş hekimliğine andını yeminini içmek üzere bu buluşmayı gerçekleştiren sevgili gençlerin bu mutlu anını paylaşıyoruz. Diş Hekimliği Fakültemiz bu yıl ilk mezunlarını verecek. Eğitimin kalitesi kalibresi kuşkusuz öncelikli hedeftir ama onun kadar önemli olan üniversite ruhunu edinebilmektir. Üniversiteler değer üreten yerlerdir. Onları okul işlevinden daha farklı daha zengin işleve taşıyan şeyde odur. Sürekli sorgulayan araştıran yenilikleri takip eden Dünyayla hemhal olabilen, çağına tanıklık edebilen bireylerin adıdır üniversiteli olmak. O açıdan sevgili gençler sizlerin bu anlayışla bu değerle birlikte buradan yoğrularak yetişmenizi çok arzu ediyoruz” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Haluk İşeri, fakülte olarak ilk mezunlarını vermenin heyecanını ve mutluluğunu bir arada yaşadıklarını belirterek; “Hekimliğe adımlarını bugün attılar. Beş yıldır düzenlendiğimiz geleneksel beyaz önlük giyme törenini bugün de gerçekleştirdik. Fakülte olarak bu yıl aslında bizim için tarihi bir yıl. Çünkü ilk mezunlarımızı bu yıl veriyoruz. Bu açıdan çok mutlu olduğumuz bir dönem yaşıyoruz” dedi.

“Diş hekimliğine talep artıyor”

Prof. Dr. M. Haluk İşeri, gelişen teknoloji ile birlikte diş hekimliği mesleğine de yeni nesil tarafından talebin arttığına dikkat çekerek; “ Diş hekimliği mesleğine gerçekten çok talep var. Çok sayıda öğrenci bu mesleğe sahip olmak istiyor. Son yıllarda ciddi gelişimler gösteren özellikle teknolojik gelişmeleriyle, yeni malzemelerin üretilmesiyle, araştırma - geliştirme yöntemiyle önemli atılımlar yapan meslek. Hem sağlık alanında hizmet verilmesi hem yeniliklere açık olması mesleğimizin değerini arttırıyor. Aslına bakarsanız bugün dünya eğitim konusunda her ülkeden insanların üniversitelerde yer alması gereken bir tablo gösteriyor. Bu da uluslararasılaşmanın olmazsa olmazı. Bizim fakültede de 4-5 ülkeden öğrencimiz var” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından çiçeği burnundaki diş hekimlerine törenle beyaz önlükleri hocaları tarafından takdim edildi.