Girişimcilik Dersi Kapsamında Kadın Hakları Ele Alındı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Girişimcilik Dersi kapsamında İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Av. Nazan MOROĞLU ve Florence Nightingale Mezun Hemşireler Derneği Başkanı Prof. Dr. Sevgi OKTAY’ı konuk etti.

02.03.17 Perşembe Günü Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda yapılan etkinlikte, "Cumhuriyet Devrimlerinin Kadın Haklarına Kazandırdıkları ve Türk Kadınlarının Girişimcilik Hareketleri" ele alındı.

Av. Moroğlu, Cumhuriyet Döneminde kadınlara verilen haklara değinerek, “Cumhuriyet’in kuruluşu bir aydınlanma sürecidir. Kadın erkek eşitliğinin öne çıktığı bir süreçtir. “ dedi. İnsan Hakları Sözleşmesi hakkında bilgiler veren konuşmacı; hukuk, kurumsallaşma ve sivil toplumda gelişme konularına da değindi. Tarihteki yasalara dikkat çeken Av. Moroğlu, “Kadın hakları açısından geçmişte çok mücadeleler verildi. Şimdi eşit haklar var. Bunlar önemli gelişmeler. Büyük bir mücadelenin ürünüdür bunlar” dedi.

Av. Moroğlu sunumunu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Kadınlarını geri bırakan toplumlar, geri kalmaya mahkumdurlar” sözüyle noktaladı.