Dünya Hemşireler Günü Coşkuyla Kutlandı

12 Mayıs Hemşireler Günü kapsamında İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda bir etkinlik düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Celale Tangül Özcan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında 12 Mayıs’ın önemine değinerek, “Ben özellikle bugünün öneminden bahsetmek istiyorum. 12 Mayıs modern hemşireliğin kurucusu olan Florence Nightingale’in doğum günü. Dünya’da bütün hemşireler bugünü Hemşireler Günü olarak kutlamaktalar. Programımızın tamamında öğrenciler başrolde olacaklar. Biz hemşireler olarak neler yaşıyoruz? Mezunlarımız panelde bunları paylaşacaklar. Florence Nightingale lambalı kadın olarak bilinir ve ışık dağıtır. Mesleğimizin kurucusundan destek ışığı alma şeklinde, bizde bu töreni bu yıl ilk kez gerçekleştireceğiz. Son sınıf öğrencileri bilim ışığını, meslek ışığını alarak mezun olacaklar. “ dedi.

12 Mayıs Dünya Hemşireler Gününün açılış konuşmasını yapan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emir Tan, “Öğrencilerimizin hemşirelik haftası; onların sohbetleri, söyleşileri, bize verecekleri yol haritaları, bize verecekleri mesajları kapsayan bir gün olacak. Hemşireler; işin çilesini çekenler, sahne arkasında nelerin olması gerektiğini görenler, onları kendileri düzeltmeyi çalışanlar, insanlara mutluluk ve sağlık hizmetini sunmaya çalışan ve bu işi yaparken de tabi ki ırk, din, dil, cinsiyet ve hiçbir şekilde siyasal düşünceye yada başka bir ideolojiye - görüşe değil sadece karşısındakine insan olarak hizmet götüren, sağlık kurumunun en temel taşlarının neferleridir. Florence Nightingale’in doğum günü ve onun anısına gerçekleştirilen bu hemşirelik haftasında sizler için örnek olacak kişilerden, hocalarınızdan bu ışığı alacaksınız. Hepinizin yolunun açık olmasını diliyorum” dedi.
12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü panelistlerin konuşmaları ve Işık Alma Töreninin ardından sona erdi.