Emre Yusufi ile Tasarım Süreci Konferansı Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü, profesyonel tasarımcı Emre Yusufi’yi konuk etti.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Yusufi, kariyerinden bahsederek “İşini severek yapan insanlar başarılı olurlar” dedi. Tasarımın iyi bir fikirle başladığının altını çizen Yusufi, “Eğer fikrin ayakları yere basıyorsa, ortaya iyi bir tasarım çıkar. Tasarım, teknolojinin tüm olanaklarını kullanan iyi bir yöntem ile kendini ortaya koyar” dedi. Hikâyenin temel sanat olduğunu belirten konuşmacı, renk, ışık, gölge ve perspektifin önemine vurgu yaptı.

Öğrencilerle Photoshop programı üzerinden bir foto manipülasyon çalışması yapan Emre Yusufi, yaptığı tasarımda en çok nelere dikkat ettiğini uygulamalı bir şekilde öğrencilere aktardı.

Etkinlik, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Tuna ve Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Ümran Özbalcı Aria’nın konuğa çiçek ve katılım belgesi takdiminin ardından sona erdi.

http://emreyusufi.com/ adresinden Emre Yusufi’nin çalışmalarını takip edebilirsiniz.