Ergin Külünk ve Erbakan Malkoç, Öğrencilere Başarı Tavsiyeleri Verdi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Temsilciliği ve Mimari ve Şehircilik Platformu iş birliği ile düzenlenen “Kariyer Günleri” söyleşisi, Alev Ofluoğlu Konferans salonunda yapıldı.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Evci açılış konuşmasını yaptı.

Prof. Dr. Evci, “Çamlıca Cami; uzun tartışmalar sonucunda iki hanım mimarın yarışmayı kazanması ile elde edilmiş bir projenin, son safhalarına gelinmesi ve yakın bir zamanda da hizmete açılması ile sonuçlanacaktır. Mimarlık açısından İstanbul’un önemli bir tepesine konumlandırılan bu caminin inşa edilmesi için çalışan sayın Ergin külünk beyefendiye huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

İnşaat Mühendisi Ergin Külünk, “İstanbul’un Yeni Simgesi Çamlıca Cami” sunumu için kürsüye davet edildi.

Külünk, 29 Mayıs 2012’de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle serüvenlerinin başladığını söyleyerek, yarışma sürecini ele aldı.

Yarışmada yaklaşık 62 eser arasından, şuan yapımı devam eden projenin seçildiğini belirten konuşmacı; tamamlandığında Klasik ve Selçuklu-Osmanlı esintilerini taşıyan bir cami olacağının altını çizdi.

Yaklaşık 200 kişilik bir ekiple, caminin 4 yılda %80’lik bir bölümünün tamamlandığını belirten Külünk, caminin; cam, mermer, ahşap, çini gibi işlerinin 15 atölyede ustaların hünerleriyle üretildiğini söyledi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan konuşmacı, “Girişimcilik ve Başarı” isimli sunumu için kürsüyü otomotiv sektörünün önde gelen isimlerinden Dizayn VIP Kurucusu Erbakan Malkoç’a devretti.

Malkoç, “Ben hayata tamirhane çırağı olarak başladım. Üniversite bittiğinde size mi iş yok, yoksa siz üniversite mezunlarında mı iş yok” diyerek sözlerine başladı. Öğrencilere verdiği tavsiyelerinde, ülkeye değer katan insanları takip etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmacı başarı adımlarını sıralarken, “Hiç kimse mücadele ruhunu yükseltmeden başarıya ulaşamaz. Balı iyi olanın sineği Bağdat’tan gelir. Tasarımlarınıza zaman ve mekândan bağımsız olarak bakın. Var olan, yapılmış bir şeyi değil; olmayan yapılmamış bir şeyi yapın. Girişimci; üreten, değer katan ve ülkesini mutlu eden insandır. Sıradan olan insan asla sıyrılamaz, sıra dışı olmak için olanla değil olmayanla ilgilenmelisiniz. “ dedi.

Plaket ve çiçek takdiminin ardından konferans sona erdi.