Fonksiyonel Besinler ve Sağlığa Etkileri Konferansı Düzenlendi

Fonksiyonel Besinler ve Sağlığa Etkileri Konferansı Düzenlendi



İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Kulübü, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öncülüğünde “Fonksiyonel Besinler ve Sağlığa Etkileri” konferansını düzenledi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emir Tan, probiyotiklere ve prebiyotiklere dikkat çekerek, fonksiyonel besinlerin insan hayatındaki önemini belirtti. Prof. Dr. Tan, “Böyle güzel bir konferansı yetkili ve etkili olan ve bu konuda gerçekten uzman olan hocalarımız ele alarak, tartışacaklar. Bunun bizleri aydınlatacağını ve hepimize büyük yararları olacağını düşünüyorum.” sözleriyle kürsüyü Beslenme ve Diyetetik Kulübü Başkan Yardımcısı Özge Gürses’e devretti.

Gürses, “Fonksiyonel besinlerle ilgili son dönemde yapılan çalışmalar gıda ve beslenme bilimlerini yakından ilgilendiren bir konu haline geldi. Bu alanda yapılan inovatif projeler gıda ve beslenme bilimlerinin ortaklaşa çalışmalarına olanak sağlamaktadır. Bu bağlamda fonksiyonel besinler konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla bir program düzenlemeye karar verdik.” dedi.

Konferansın birinci oturumunda Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Cüneyt Ulutin, “Fonksiyonel Besinler ve Kanser” hakkında bilgiler verirken, İstanbul Biyoteknoloji ve Laboratuvar Uygulamaları Şirketinden Prof. Dr. İhsan Kara, “Beslenmenin Beyindeki Karşılığı” konusuna değindi.

Nano Yaşam Nano Biyoteknoloji Ar-Ge Sanayi şirketinden Can Kayacılar “Fonksiyonel Gıda Geliştirilmesinde Biyoteknolojik Uygulamalar” konusuna değinirken, New Life Medikal Müdürü Eczacı Başak Oral “Omega 3’ün Beslenmedeki Önemi” isimli sunumunu yaptı.

Konferansın ikinci oturumunda, Keyifle Yaşam Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlığı Merkezinden Diyetisen Emre Uzun, “Fonksiyonel Besinlerin Menü Planlamasındaki Yeri ve Önemi” hakkında bilgiler verirken, Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Tekiner “Genetik ve Beslenme” üzerine, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Angelos Sikalidis ise “Fonksiyonel Gıda Antioksidanlarının Kronik Hastalıklara Karşı Savunma Mekanizması” üzerine detaylı bilgiler verdi.

Konferansın sonunda çeşitli üniversitelerden gelen katılımcılarla birlikte kokteyl düzenlendi.









Başa Dön

--