Gazeteci Abbas Güçlü Konuğumuz Oldu

İletişimin Toplumsal Yaşam ve Hukuk Dünyası Üzerindeki Etkinlikleri Konuşuldu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrenci kulüplerinin etkinlikleri devam ediyor. Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen “İletişimin Toplumsal Yaşam ve Hukuk Dünyası Üzerindeki Etkinlikleri” isimli konferansın onur konuğu Gazeteci Abbas Güçlü oldu.

Hukuk Kulübünün organize ettiği konferans, Hukuk Fakültesi 3.Sınıf Öğrencisi Sultan Hamit Yalçın’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Yalçın, “Bizler hukuk dünyasına, adaletten şaşmayan, bilinçli, kültürlü işinin ehli hukuk öğrencileri olarak, mesleğe adım atmak amacıyla dürüst bir şekilde yola çıktık. Bu yolda ilerlerken sadece hukuk alanında değil hayatımızın her alanında kendimize deneyim, tecrübe katabileceğimiz programlar ve geziler düzenleyerek “fikirlerin çarpışmasından, hakikatin kıvılcımı doğar” anlayışı içinde hareket edeceğiz.” diyerek kürsüyü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emir Tan’a bıraktı.

Prof. Dr. Tan, Gazeteci Abbas Güçlü’ye ve Hukuk Kulübü öğrencilerine teşekkürlerini ileterek, bilim ve ilim ışığında yapılan her girişimin önemine dikkat çekti.

Gazeteci Abbas Güçlü, stajın önemini ele aldı. Öğrencilere stajlarını mutlaka iyi bir yerde yapmaları gerektiğinin mesajını verdi. Diplomanın yolun başı olduğunu ifade eden Güçlü, öğrencilere seslenerek “Kendinizi olabildiğince donatın. İletişimi ciddiye alın. Yapacağınız işi en iyi şekilde yapmaya çalışın” dedi.

Aidiyet kavramına dikkat çeken Abbas Güçlü, kurumla öğrenci arasındaki iletişimi değerlendirerek konuşmasını soru ve cevaplara sonlandırdı.