Gazeteci Yazar Nevzat Çiçek, Ortadoğu’yu Anlattı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğrenci Kulübünün organize ettiği “Ortadoğu ve Ortadoğu'daki Son Gelişmeler” başlıklı söyleşi, Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda gerçekleşti.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Yaşar. Hacısalihoğlu, Ortadoğu’da yaşananlara vurgu yaparak, “Birçok ilkin yeşerdiği yer Ortadoğu’dur. Uygulamalı bilimler açısından da Ortadoğu yıllardır varlığını sürdürmektedir. Ne oldu da Ortadoğu bu hale geldi? Bu coğrafya bugün büyük ölçüde dram üretiyor. Buna kayıtsız kalmak, buna sebep olmanın bir başka eş değeridir” dedi.

Kürsüyü devralan Uluslararası İlişkiler Öğrenci Kulübü Başkanı Furkan Bildek, kulübün amaçlarından bahsederek, ekip çalışmaları hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Söyleşinin konuğu Gazeteci Yazar Nevzat Çiçek, Ortadoğu’da yaşanan çatışmaların, Mezhepsel, Coğrafi, Irki ve Ilımlı – Radikal İslam unsurlarından kaynaklandığını ifade ederek, son 4 yıldır farklı coğrafyalardan farklı örgütlerin hayatımıza girdiğini belirtti. Bu örgütlerin bu kadar kısa sürede nasıl oluştuğunu soran Çiçek, uluslararası enerji meselesine değindi. Avrupa, Rusya ve Ortadoğu’nun enerji politikalarından bahseden konuşmacı, son dönemde Türkiye’de yaşanan olaylardan da bahsetti.

Fetö darbe girişimini, daha önce yapılan darbelerle karşılaştıran Nevzat Çiçek, örgütlerdeki ideoloji konusunu ele aldı. Türkiye’nin iktisadi bağımsızlığının, batının konusu olduğunu belirten Çiçek, Yeni Anayasa hakkında da detaylı bilgiler vererek sunumunu sonlandırdı.

Gazeteci Yazar Nevzat Çiçek’e bir buket çiçek ve plaket taktim edildi.