Prof. Dr. Hüseyin HATEMİ Konuğumuz Oldu

Prof. Dr. Hüseyin HATEMİ, Genç Hukukçulara Tavsiyelerde Bulundu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi koordinatörlüğünde “Genç Hukukçulara Tavsiyeler” konulu bir konferans düzenlendi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Alev Ofluoğlu Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Prof. Dr. Hüseyin HATEMİ katıldı. Prof. Dr. HATEMİ, meslek hayatlarının henüz başında olan Hukuk Fakültesi öğrencilerine yaşama ve mesleğe dair önemli bilgiler aktardı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğin açılışını, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu yaptı. Prof. Dr. Hacısalihoğlu, organizasyon için Hukuk Fakültesi öğrencileri ve akademisyenlerine teşekkür ederek sözlerine başladı. Konferansın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Hacısalihoğlu “Hukuktan anlayacağımız şey adalettir. Herkesin adalete olan güveninin sonsuza dek tesir etmesi önemlidir” diyerek kürsüye İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Armağan’ı davet etti.

Prof. Dr. Hüseyin Hatemi’nin dürüstlüğüne ve çalışkanlığına vurgu yapan Prof. Dr. Armağan, kendisiyle öğrencilik süreçlerinin birlikte geçtiğini ifade etti. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencilerine Prof. Dr. Hatemi’den istifade etmeleri gerektiğini öğütleyen Prof. Dr. Armağan, kürsüye onur konuğumuz Prof. Dr. Hüseyin Hatemi’yi davet etti.

Prof. Dr. Hatemi, ahlak kurallarına ve çeşitli felsefi görüşlere ilişkin açıklamalarda bulunarak varlık kavramına dikkat çekti. Çeşitli düşünürlerin sözleri ile devam eden Prof. Dr. Hatemi, sözlerinde “Yokluktan hiçbir şey doğmaz, yokluk ilke değildir, varlık ilkedir. Kimse kendinde olmayan bir şeyi başkasına vermez ” ifadelerine yer verdi. Yaradılışta bir şuur ve amaç olduğunun altını çizen Prof. Dr. Hatemi, insanın sorumluluğunun sevgi imtihanı olduğunu belirtti. Sözlerinde eşitlik adaleti kavramına yer veren Prof. Dr. Hatemi, din, dil, ırk, cins farkı gözetilmeksizin tüm insanların eşit olduğunu vurguladı. Öğrencilerin ve akademisyenlerin sorularıyla konferans tamamlandı.

Konferansın sonunda İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, Prof. Dr. Hatemi’ye, üzerine hat sanatı ile “Hüseyin Hatemi” yazılmış bir eser taktim etti.