İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Gaziosmanpaşa Hastanesinde Yapılan Kalp Nakli ile Yeniden Hayata Tutundu

Ciddi hastalıklarla gelen ve hayatı tehdit eden kalp yetersizliğinin ileri safhasında, tek seçenek kalp nakli oluyor.

Kalp yetmezliği sebebiyle hastaneye kaldırılan 47 yaşındaki Erol Akdal, 3 buçuk yıl boyunca nakil olmayı bekledi. Bu süreçte 6 kez bypass ameliyatı oldu, 5 kez yoğun bakıma girdi.

Tam çareler tükendiği sırada, 23 yaşında hayatını kaybeden bir gencin kalbi Erol Akdal’a yeniden hayat verdi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Balkanay ve ekibi, yaptıkları kalp nakliyle onu hayata döndürdü.

Yrd. Doç. Dr. Balkanay, “Neredeyse günleri sayılı olan bir hastaydı. Eğer bu haber gelmeseydi belki de Erol beyi şuan kaybetmiş olacaktık. 23 yaşında yüksekten düşen çok genç bir hasta, 2 defa kalp masajı olmuş. Bu kalbi marjinal olmasına rağmen kabul ettik” dedi.

Akdal, gazetecilere yaptığı açıklamada organ naklinin önemine vurgu yaparak “Tabuları daha yıkamamışız. Ne olur organ bağışı yapın” dedi.