İç Mimarlar Konuşuyor Paneli Gerçekleştirildi

İki Oturumda Gerçekleşen Panelde Estetik Değer Yoksunluğu ve Mesleğin Geleceği Ele Alındı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Dikkat Fikir Var Tasarım Kulübü işbirliği ile “İç Mimarlar Konuşuyor” başlıklı panel gerçekleştirildi.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen ve İç Mimarlar Odası İstanbul Şubesinin destekleri ile hazırlanan panelin sunumunu İç Mimarlık 4.Sınıf Öğrencisi ve Dikkat Fikir Var Tasarım Kulübünün Başkanı Dilek Atiklik yaptı.

Açılış konuşmasında Öğrenci Konsey Başkanı İç Mimarlık 4.Sınıf öğrencisi Recep Ali Sarı, “Bu daha başlangıç, İç Mimarlık Bölümü için üniversitemizde çok başarılı işler yapacağız, üniversitemizin tek yasal öğrenci kuruluşu olan Öğrenci Konseyi'nin başkanlığını, İç Mimarlık öğrencisi olarak yapmak benim için ayrı bir onurdur” dedi.

Kürsüye davet edilen İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yeşim Duygu Ergüney, konuşmasında Mimarlığın ve İç Mimarlığın bir bütün olduğunu ve ortak paydalarda birleşebileceğinin altını çizdi. Konuşmasına tavsiyeler ve İç Mimarlığın etki alanı ile devam eden Ergüney, öğrencilerin yapıcı fikirler ile mesleki hayatları boyunca devam edecek işbirlikleri kurmaları gerektiğini belirtti.

Yrd. Doç Dr. Ergüney'in konuşmasının ardından, 1.Oturum konuşmacıları İç Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Mehmet Şanlıtürk , İç Mimarlar Odası İstanbul Şube Saymanı Hasan Alpay Gültem, İç Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Onur Aygenç, İç Mimarlar Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Güven sahneye davet edildi. 1.Oturumda “Estetik Değer Yoksunluğu” konusu ele alındı.

“Mesleğin Geleceği” konulu 2.Oturumda ise öğrencilerin meslek ile alakalı merak ettikleri konular cevaplandırıldı.

Oturum sonrasında panele katılım sağlayan öğrenciler arasından yapılan çekiliş ile İç Mimarlık 2.Sınıf öğrencisi Berna Berfin Çiftci ve İç Mimarlık 1.Sınıf Öğrencisi Murat Aslan'a 1 yıl süreli öğrenci oda üyeliği, İç Mimarlık 4.sınıf öğrencisi Dilek Perk İlhan'a ise mezuniyet sonrası oda üyeliği hediye edildi.

Çekilişten sonra Dikkat Fikir Var Tasarım Kulübü Başkanı ve İç Mimarlık 4.Sınıf öğrencisi Dilek Atiklik kapanış konuşmasını gerçekleştirdi.

Plaket töreninin ardından öğrencilere Katılım Belgeleri verilerek panel sonlandırıldı.