Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftasına Katıldık

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) katkılarıyla İstanbul Kongre Merkezinde Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası düzenlendi.

Dünya’dan ve Türkiye’den sanayicileri, akademisyenleri, üniversite öğrencilerini, teknoloji liderlerini, girişimcileri, melek yatırımcıları, sivil toplum kuruluşları ile AR-GE ve bilim teknoloji merkezlerini aynı çatı altında toplayarak Türkiye’nin gündemini değiştirecek konu ve konuşmacıları ziyaretçi ve katılımcılarla buluşturan etkinlik, 6-9 Aralık 2017 tarihleri arasında yapıldı.

Etkinlik süresince İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı projeler, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ekibi, Ar-Ge Sektörünün önde gelen firma temsilcilerine ve üniversite öğrencilerine, hazırladıkları eserler hakkında detaylı bilgi verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan ve beraberindeki heyet, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi standını ziyaret etti. Öğrenciler Kalkınma Bakanı Elvan’a projeleri ve gelecekteki hedeflerini anlattı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emir Tan, standa yaptığı ziyarette öğrencilerden projelerine ilişkin bilgiler alarak, başarılarını tebrik etti.

Yaptıkları projeleri tanıtan İstanbul Yeni Yüzyıl Ekibinden Biyomedikal Mühendisliği Öğrencisi Berkay Sevinç, kablosuz bağlantı teknolojisi ile hareket eden robotik el projesini tanıttı. Sevinç, “Yaklaşık 250 metreye kadar bir çekim mesafesinde çalışan robot, benim yaptığım el hareketlerini eş zamanlı olarak tekrarlayabiliyor. Eldivenin üzerine taktığımız sensörler aracılığı ile ben robotik elimize bir sinyal gönderiyorum bu şekilde açma-kapama hareketlerini benimle eş zamanlı olarak gerçekleştirebiliyor“ dedi.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğrencisi Oğuzhan Şen, akıllı ev asistanı projesi hakkında bilgiler vererek “Projem evdeki bütün sistemleri kontrol edebiliyor. Lamba yakma, ısı ve nem söylemi, harekete bakma, ortamdaki hareketi direk aktarabilme, sorulan sorulara cevap verebilme gibi yetenekleri var“ dedi. Şen, yaptığı robotu ileride yürütüp aynı zamanda yapay zekâya kavuşturabilmek istediğini de ifade etti.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğrencileri Nisa Ebru Örenç ve Burak Gün, yaptıkları cnc sistemini tanıtarak “Geri dönüşüm malzemelerini kullanarak ürettiğimiz bu cihaz ile istenilen görseli yazdırabiliyoruz. İleride birçok alanda üretim faaliyetlerine faydalı olabilecek bir ürün” dedi.