“Kriz, Kimlik ve Ötesi” Konferansı Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda “Kriz, Kimlik ve Ötesi” Uluslararası Akademik Konferansı düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu, mezun olacak olan öğrencilere seslenerek, “Sizlerden hep iyi şeyler duyalım, buradan aldığınız o diplomaya değer katacak olan sizlersiniz. Hiç boş durmayın, sürekli oraya değer yükleyin. 14 hafta boyunca 4 yıla yayılmış bir eğitimle anlatacak şeyler sınırlıdır. Dolayısıyla üniversite eğitimlerinin bir sınırı falan yoktur. Her zaman her yerden öğreneceğiniz ve öğreteceğiniz çok şey var. Sizden çok şey bekliyoruz. Sosyal olguları en iyi çözen en iyi hekimler siz olun istiyoruz” dedi.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüdayi Sayın, konferansın oturumları hakkında açıklamalarda bulunarak, “1. Oturum disiplinler arası kimlik sorunsalını ele alacak. 2.oturumda kriz ve kimlik-siyaset bağlamında kimlik sorunu ele alınacak. 3. Oturumda ise uluslararası küresel bir sorun haline gelen göç ve göçün kimliğe etkileri ele alınacak ve değerlendirilecek” dedi.

Konferans, alanında uzman akademisyenlerin katılımlarıyla gün boyu devam etti.