Libyalı Öğrencilerimizin Mezuniyeti Coşkuyla Kutlandı

Libyalı öğrenciler, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yüksek Lisans Programlarından mezun oldu.

58 öğrencinin bu mutlu gününe İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, Rektör Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Libya Askeri Ataşesi Tuğgeneral Ali Turmal, Libya Akademik Ataşesi Abdullatif M. Latif, akademisyenler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, iki ülke arasındaki kardeşlik köprüsüne dikkat çekerek “Bu bir dostluk köprüsü, kardeşlik köprüsü. Libya’nın bundan sonra başı dik barış içinde huzur içinde yaşayacağı bir gelecek için bu köprüyü biz çok anlamlı buluyoruz. Biz aynı medeniyetin çocuklarıyız. Bizim kaderimiz de geleceğimiz de ortak. Biz mazlum halkların onurlu fertleriyiz. Bundan sonrası için bu geleceği hepimiz inşa edeceğiz. Bu buluşmamızı bir eğitim alışverişi olarak görmüyoruz. Bu aynı zamanda bir kardeş elinin değmesidir. Sizlerin bundan sonrası için daha müreffeh, daha huzur ve barış içinde bir Libya tesisi için ne gerekiyorsa bizlerin bu konuda seferber olmasıdır. Yıllar önce Türkiye sıkıntılı günler yaşadığında, Libya’dan her zaman o yardım elini kardeşlik dostluk elini görmüştür. Bunu hiçbir zaman unutmadı Türk Milleti. O açıdan biz bu diploma törenini bu duygularla taçlandıralım, biz sahici ve samimi olarak bu duygularımızı sizlerle paylaşıyoruz bundan sonraki yaşamınızda bu dostluk ve kardeşlik köprüsünün birer ferdi olduğunuzu hiç unutmayın, bunun sorumluluğuyla davranın istiyoruz ve sizlere bundan sonraki yaşamınızda sağlık, huzur, barış ve istikbali, refahı mutlu bir gelecek diliyoruz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun, geleceğimiz aydınlık olsun sağ olun var olun.” dedi.

Libyalı öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından, etkinlik kep atma töreni ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.