Lise Öğrencilerine Kariyer Semineri

Şehit Büyükelçi Galip Balkar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesini ziyaret etti.

Kurumsal İletişim daire Başkanlığından Rehber Öğretmen Pelinsu Özge Tütüncü’nün sunumuyla Alev Ofluoğlu konferans salonunda düzenlenen etkinlikte üniversite adayı öğrencilere bilgiler verildi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günseli İşçi, fakülteye ait bölümler, laboratuvarlar ve erasmus programı hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Tuna, Grafik Tasarım bölümüne yetenek sınavı ile öğrenci alındığını ifade ederek, sınavın içeriği hakkında bilgiler verdi. Sahne Sanatları bölümünü ele alan Prof. Dr. Tuna, 4 yıllık eğitim süreci esnasında alınacak olan dersleri sıralayarak öğrencileri aydınlattı.

Mühendislik Mimarlık Fakültesini temsilen Yrd. Doç. Dr. Erdal Yıldız kürsüye davet edildi. Yrd. Doç. Dr. Yıldız, mühendislik programları hakkında öğrencilere detaylı bilgiler vererek fakülteye bağlı programları ve kredileri ele aldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesini temsilen Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Itır Erkan, öğrencilere fakülteyi anlattı. Bölümlerden bahseden Yrd. Doç. Dr. Erkan, sahada karşılaşılan problemleri ele alarak, fakülte olarak bunlara ilişkin ne tip çözümler üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlilerinden Selva Kaynak Koç, hukuk kavramını, mezunların iş sahalarını, öğrencilerin eğitim süreci boyunca edinecekleri bilgileri ve avukatlık – hakimlik gibi temel meslekleri ele aldı.

MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ebru Hançer, MYO Bölümlerinden bahsederek, öğrencilere kariyer planları hakkında bilgiler verdi. DGS ve YGS hakkında da öğrencileri aydınlatan konuşmacı, kürsüyü İktisadi İdari bilimler Fakültesini temsil eden Arş. Gör. Volkan Kaymaz’a devretti.

Arş. Gör. Kaymaz, mezunların çalışma olanakları ve iş sahasının genişliği üzerine bilgiler vererek, fakültenin bölümlerini anlattı.

İletişim Fakültesi akademik kadrosundan Arş. Gör. Ahmet Neca Gökgül, öncelikle iletişim kavramı hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Teknolojik gelişmeleri ele aldı. Gündelik hayatta karşılaşılan olayların akademik kısmını ele aldı. Bölümleri ve mezuniyet sonrasındaki iş olanaklarını anlatan konuşmacı öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Yemek ikramı ve fotoğraf çekiminin ardından öğrenciler üniversiteyi gezdi.