Medya ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Konferansı

Gazeteci ve CNN Türk Televizyonu Uzman Muhabiri Göksel Göksu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesine konuk oldu.

“Medya ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu konferansa, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Alev Ofluoğlu, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu, akademisyenler, idari çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

Sunuculuğunu Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Gülhan Karaca’nın yaptığı konferansın açılışını Rektör Prof. Dr. İ. Yaşar Hacısalihoğlu yaptı.

“Mücadeleniz Mücadelemizdir”

Prof. Dr. Hacısalihoğlu, “Bugün bende bugün mor kravatlıyım. Renkler arası bir ayrım yapamadım aslında. Bütün renklerin en güzel yanının simgesidir kadın. Bu duygularla çok değerli siz kadınların bu mutlu gününü paylaşıyorum. Mücadeleniz, mücadelemizdir, hak arayışınız bizimde hak arayışımızdır. Bu her daim kararlılığımızla, sözümüzle, yeminimiz olsun diyorum hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Kürsüye davet edilen Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Alev Ofluoğlu, kadın olmanın günümüzde çok zor olduğuna değinerek, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü farkındalık yaratmak açısından oldukça önemli bir gün. Bu önemli günde bizlerle beraber olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim. Cinsiyetli olmanın yarattığı problemlerin farkına varmak, bu problemlere çözüm üretmek ancak iyi eğitilmiş, toplumsal cinsiyet normlarından sıyrılmış, bir insan olmanın farkında olan siz gençlerin görevi. Siz bu toplumun geleceği ve önündeki ışıksınız. Tabi biz de bu bağlamda sizlere elimizden geldiğince sizlerin yolunuzu güzelleştirmeye ve kolaylaştırmaya çalışacağız. Hepinizi sevgi ile kucaklıyorum” dedi.

“Kadına Bakış Açısı Konusunda Zihinsel Dönüşüme İhtiyacımız Var”

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde toplum olarak kadınlara bakış açımızı değiştirmenin önemine dikkat çeken konferansın onur konuğu Göksel Göksu; "Bence bu güne damgasını vurması gereken şey yıllardır konuşulan kadın konusunda, toplum olarak zihinsel dönüşüme olan ihtiyacımızdır. Kadına bakış açımızda, kadınla olan ilişkilerimizde ve kadını konumlandırdığımız noktalarda kesinlikle bir zihinsel dönüşüme ihtiyacımız var. Haber yaparken de, yasa yaparken de biz bu dönüşüme hizmet ediyoruz. Dolayısıyla toplumun her yerine ve her kesimine büyük görevler düşüyor. Konunun kilit noktası toplumsal cinsiyet eşitçiliğidir. Bu noktadan kadına da erkeğe de insan olarak bakabilirsek, bu doğrultuda adımlar atabilirsek, ben inanıyorum ki hem kadına karşı cinsel istismarın hem kadına yönelik şiddetin önüne geçilebilir. " ifadelerini kullandı.

Plaket töreninin ardından konferans sona erdi.