Mesleğimizi Tanıyalım Konferansında Aromaterapi ve Ayurveda Hakkında Konuşuldu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi YUPSA Öğrenci Kulübü, “Mesleğimizi Tanıyalım” isimli bir konferans düzenledi.

Uzman Eczacı Hülya Kayhan ve Ayurvedik Doktor Koshlendra Pratap’ın konuk olarak katıldığı etkinlik Alev Ofluoğlu konferans Salonunda yapıldı.

Uzm. Eczacı Kayhan, Aromaterapi hakkında bilgiler vererek dozun önemine dikkat çekti. Doz ayarlamalarının uçucu yağların aktif bileşenlerine göre yapıldığını belirten konuşmacı, Aromaterapi uygulamalarının işinde profesyonel olan eğitimli kişilerce yapılması gerektiğini ifade etti.

Yüksek enerjili yağların insanların enerjisini de yükselttiğini belirten Uzm. Eczacı Kayhan, insan doğasında ruh beden ve zihnin dengede olması gerektiğini, aromaterapi uygulamaları ile bunu sağladıklarını belirtti.

Ayurvedik Doktor Koshlendra Pratap, Ayurveda hakkında katılımcıları bilgilendirdikten sonra yaptıkları işin temelde temizlemek ve yenilemek olduğunu söyleyerek “Yaptığımız her ne olursa olsun, önce bedenimize temizlenmesi için zaman ayırıyor, sonra yenilemek için bazı çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Ayurveda ile tedavi sürecine değinen konuşmacı, hastalıkları iyileştirmediklerini, hastalığın kökenindeki sebebi bulmaya çalıştıklarını ifade etti.

Konuşmacı 5 farklı element ile insan bedeninin 3 farklı enerji ürettiğini bunların kinetik enerji, termal enerji ve potansiyel enerji olduğunu belirtti.