Mezun Öğrenciler Sektöre İlişkin Bilgiler Verdi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Biyomedikal Mühendisliği Kulübü, aynı bölümden mezun olan öğrencileri konuk etti. Her biri farklı sektörlerde çalışan mezunlar, öğrenci arkadaşlarına önemli bilgiler verdi.

“Kadın Mühendislerin Sorunları” isimli konferans, Alev Ofluoğlu Salonunda gerçekleşti. Açılışı, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Akpek yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Akpek, “Arkadaşlarımız bizim bölümlerimizden mezun. Şuan İstanbul piyasasında önemli yerlerde çalışan öğretim görevlileri var. Biyomedikalin çok çeşitli yerlerinde çalışanlar var. Biyomedikal işi yapmak istemiyorum diyenler de var. Bunlar size farklı bakış açıları kazandıracak. Ufkunuza ufuk katacağına inanıyorum” dedi.

Mezun öğrencilerden Aylin Çetin, Betül Altınsu, Rümeysa Miroğlu, Nazlı Kalınağa, Betül Eyüpoğlu, Hatice Aydar, Parla Aydın, Merve Doğruyol Başar, Ebru Yüksek ve Hanife Özhan; çalıştıkları şirketler ve sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, arkadaşlarına tavsiye niteliğinde bilgiler verdi.