Öğrenci Kulübünden Anlamlı Hareket

Artvin Şavşat Anadolu Lisesine Kütüphane Kurulacak

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı, Artvin Çoruh Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı ile ortak bir çalışma yürüterek Şavşat Anadolu Lisesi'ne kütüphane oluşturmak için harekete geçti.

Projenin hayata geçebilmesi için İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesinde kitap bağışı kampanyası düzenlenecek. Öte yandan ilki 27-28 Şubat 2017 Tarihinde olmak üzere, üç kermes yapılacak. Kermeslerden sağlanan maddi kaynak ile kütüphanenin çeşitli ihtiyaçları karşılanacak.

Konuya ilişkin olarak, Artvin ilinin Şavşat ilçesinde bulunan Şavşat Anadolu Lisesinin Müdürü Sayın Selahattin İşçi, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı ve Artvin Çoruh Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı arasında bir toplantı düzenlendi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Konsey Başkanı Recep Ali SARI "Artvin ilimiz doğal güzellikleri ve tabiatı ile ülkemizin en önemli şehirleri arasındadır. Okuma-yazma oranında Türkiye genelinde en üst sıralarda yer alan Artvin ilimizin Şavşat ilçesi için yapacağımız bu kütüphanenin örnek olması amacındayız. Şavşat Anadolu Lisesi'ni Üniversitemiz ile kardeş okul ilan edip her iki eğitim kurumu arasında köprü görevi olma niyetindeyiz. Kütüphanemize geçtiğimiz yaz ayında Artvin’deki terör saldırısında şehit olan "Fatih Çaybaşı" adını vereceğiz. Kütüphane açılışımız 5 Mayıs 2017 tarihinde olacak ve biz bu döneme kadar elimizden geldiği kadar kitap ve maddi destek sağlamaya çalışacağız. Şimdiden başta Artvin Çoruh Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı ve Şavşat Anadolu Lisesi Müdürü Selahattin İşçi Bey ve Şavşat Anadolu Lisesi öğretmenlerimize teşekkür ederim" dedi.

Artvin Çoruh Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı adına konuşan Konsey Başkanı Ogün ERDEM, "Bu proje bize Yeni Yüzyıl Üniversitesi tarafından sunulduğu zaman çok mutlu ve memnun olduk. Beraber yürüteceğimiz çalışma ile Şavşat ilçemize güzel bir kütüphane kazandırma niyetindeyiz. Bizlerde kütüphanenin açılacağı tarihe kadar elimizden geldiği kadar kitap ve yardım toplamaya çalışacağız. Bu güzel projeleri için başta İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Recep Ali SARI ve Tüm İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'ne teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Şavşat Anadolu Lisesi Şehit Fatih Çaybaşı Kütüphanesinin 5 Mayıs 2017 Cuma günü hizmete girmesi planlanıyor.