Öğrencilere İSG Eğitimi Verildi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, 25 Aralık 2017 tarihinde öğrencilere staj dönemlerinde ve kariyer hayatlarında kullanabilecekleri sertifikalı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi düzenledi.

Programın sunumunu İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Araştırma Görevlileri Ulaş Çınar ve Tolga Barışık yaptı.

Eğitimde iş sağlığı ve güvenliği konusundaki duyarsız ve bilinçsiz davranışlarla ortaya çıkabilecek kaza, tehlike ve risklere değinildi. İSG mevzuatlarından bahseden konuşmacılar; fiziksel, kimyasal, biyolojik, psiko-sosyal ve ergonomik risk etmenleri hakkında öğrencilere önemli bilgiler verdi.

Son olarak Türkiye’de ve Dünya’da meydana gelen iş kazaları ve meslek hastalıklarının istatistikleri değerlendirilerek eğitim sonlandırıldı.