Öğrencilere İSG Eğitimi Verildi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, 15-17 Şubat 2017 tarihleri arasında 750 öğrenciye staj dönemlerinde ve kariyer hayatlarında kullanabilecekleri sertifikalı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi düzenledi.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin, “İSG Kültürünün ilk aşaması olan temel iş sağlığı güvenliği ve eğitimini sizlere veriyoruz. Program sonunda sertifika dağıtılacak. İş hayatınızda ve normal yaşamınızda sizin kazalara karşı dikkatli olmanız için birçok bilgi edineceksiniz.” dedi.

Programın sunumunu Araştırma Görevlileri Ulaş Çınar ve Tolga Barışık yaptı.

Eğitimde iş sağlığı konusundaki duyarsız ve bilinçsiz davranışlarla ortaya çıkabilecek kaza ve risklere değinildi. İSG mevzuatlarından bahseden konuşmacılar; fiziksel, kimyasal, biyolojik ve psiko-sosyal risk etmenleri hakkında öğrencilere önemli bilgiler verdi.

Son olarak Türkiye’de ve Dünya’da meydana gelen iş kazaları ve meslek hastalıklarının istatistikleri değerlendirilerek eğitim sonlandırıldı.