Öğrencilere Temel İSG Eğitimi Verildi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, ön lisans ve lisans öğrencilerinin staj dönemlerinde ve kariyer hayatlarında kullanabilecekleri İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikalı Eğitim Programını açtı.

22-23 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen eğitimin açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin, “Türkiye’de günde 3 iş gören işçi, iş kazası nedeniyle ölüyor. Sırf iş Sağlığı ve Güvenliğine dikkat etmediği için. Dolayısıyla sizlerde kendi mesleklerinizi yürütürken, lütfen buradan aldığınız kültürü hep aklınızda tutun ve çalıştığınız her ortamda da bu kültürün gelişmesini sağlayın. ” dedi.

Sunumunu Araştırma Görevlisi Ulaş Çınar’ın yaptığı eğitimde, iş sağlığı konusundaki duyarsız ve bilinçsiz davranışlarla ortaya çıkabilecek kaza ve risklere değinildi. İSG mevzuatlarından bahseden konuşmacı; fiziksel, kimyasal, biyolojik ve psiko-sosyal risk etmenleri hakkında öğrencilere önemli bilgiler verdi.

Son olarak Türkiye’de ve Dünya’da meydana gelen iş kazaları ve meslek hastalıklarının istatistikleri değerlendirilerek eğitim sonlandırıldı.