Prof. Dr. Özdem Anğ Konuğumuz Oldu

İstanbul Üniversitesi Emekli Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Özdem Anğ, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesinin davetlisi olarak Üniversitemizde “1950-2000 yılları aralığında İstanbul da Tıp öğretimi Öğrenciler ve Öğretim Üyeleri” konulu bir konferans verdi.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda yapılan etkinliğin sunumunu Dr. Öğr. Üyesi Ayten Arıkan, açılış konuşmasını ise Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Demir Budak yaptı.

Prof. Dr. Budak, “İstanbul Üniversitesi Türk Eğitim Tarihinde doğurganlığıyla, ilkliğiyle önem kazanmış, her zaman çağdaş olmaya ve olabilmeye özen göstermiş, batıya açılan o yüce önderin Atatürk’ün işaret ettiği o çağdaş eğitimi yakalama koşusunda hep ön sırada yer almış, çok önemli ve tarihi bir kurumdur. 1950 ve 2000 yılları arasındaki eğitim ve öğretime odaklanan hocamızın konuşması bu anlamda çok büyük değer kazanmaktadır. Hepimiz için eminim çok eğitici olacaktır” dedi.

Kürsüye davet edilen 85 yaşındaki İstanbul Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Anğ, öğretim üyesi olmuş bir kişinin her zaman söyleyecek bir sözü olduğunu belirterek “Bugün ders veren yaşımdaki ender kişilerden birisiyim. Çeşitli nedenlerle bazıları erken emekli oluyorlar. Benim yaşımdan önce kendilerini emekli ediyorlar. Ben o yola gitmedim çünkü öğretim üyesi olmuş bir kişinin her zaman için söyleyecek bir sözü, yazacak bir yazısı vardır diye düşünenlerdenim. Umarım, isterim ve dilerim ki bu yönde bir süre daha devam edebileyim. Bugünkü konuşmamda sizlere düşüncelerinizde bir yön verebilirsem mutluluk duyarım” dedi

Prof. Dr. Anğ, sunumunda İstanbul Üniversitesinin kuruluşundan günümüze kadarki süreçte kat ettiği yolu ve farklı dönemlerdeki eğitim-öğretim süreçlerini ele aldı.

Etkinlik plaket ve çiçek takdiminin ardından sona erdi.