Preanalitik Evre Eğitimi Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda Türk Biyokimya Derneği (TBD) Preanalitik Evre Çalışma Grubunun katkılarıyla TBD İstanbul Şubesi tarafından “Preanalitik Evre Eğitimi” düzenlendi.

17 Nisan Pazartesi Günü dört oturumda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süheyla Yazıcıoğlu, etkinliğin sunumunu ise Öğretim Görevlisi Fulya Özsoy yaptı.

İlk oturumda “Kan Alınacak Bölgenin Temel Anatomi ve Fizyolojisi” konulu sunumu İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Biyokimya Uzman Doktoru Bağnu Orhan yaparken, “Kan Alma Ekipmanı ve Özellikleri” konulu sunum ise Prof. Dr. Fehime Benli tarafından gerçekleştirildi.

İkinci oturumda, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Biyokimya Uzmanı ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Berrin Berçik İnal, “Kan alma Prosedürü” üzerine öğrencilere bilgiler verirken, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Türk Biyokimya Derneği İstanbul Şube Başkanı Prof. Dr. Gülnur Andican, “İğne Batma Yaralanmaları ve Enfeksiyon Kontrolü” konulu sunumunu yaptı.

Üçüncü oturumda Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Biyokimya Uzman Doktoru Cihan Coşkun, “Preanalitik Evre ve Kan Almanın Önemi” konusunda öğrencilere bilgiler vererek soruları yanıtladı. BD Firması Medikal İşler Danışmanı İpek Çınaroğlu ise çocuklarda kan alma işleminin nasıl yapıldığı hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Dördüncü ve son oturumda, Preanalitik Çalışma Grubu Türkiye Temsilcisi KHK İstanbul Anadolu Kuzey Birliği Merkezi Laboratuvar Biyokimya Koordinatörü Pınar Eker, “Preanalitik Açıdan Flebotomi Kalite Kontrolü ve Hata Kaynakları” konusu hakkında ders niteliğinde bilgiler verdi.

Programın ikinci günü ise öğrencilere 4 ayrı oturumda uygulamalı kan alma eğitimi verildi.