Prof. Dr. Erhan Tuna Ödül Aldı

3. Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Tuna’ya Ödül Verildi

Türkiye genelinde kırka yakın temsilcilik ile ülke tiyatrosuna katkı sunan ve yayın hayatına Nazif Uslu’nun Genel Yayın Yönetmenliğinde 10 yıldır devam eden Tiyatro Gazetesi tarafından düzenlenen Anadolu Tiyatro Ödülleri kapsamında, yıl boyunca gerçekleşen tüm tiyatro hareketleri seçici kurul tarafından değerlendiriliyor ve seçilen “en etkili” tiyatro hareketlerini ve eserlerini ödüllendiriyor.

“Haşmet Zeybek Oyun Yazarlığı Ödülü” kategorisinde İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Erhan Tuna, ödüle değer görüldü. Anadolu Tiyatro Ödülleri 26 Ocak Perşembe saat 20.00’de Bakırköy Belediye Tiyatroları Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edildi.

En İyi Tiyatro Hareketi Ödülüne Ferhan Şensoy (Kavuk devri), ‘Ana’dolu Tiyatro Ödülü’ne de yönetmen, oyuncu Ayşenil Şamlıoğlu değer görüldü. Diğer ödül kategorilerinde ise Mehmet Özgür, Atilla Klinçe ve Ceren Çıplak gibi isimler ödüle layık görüldü. Ayrıca gecede, Makedonya Cumhuriyeti Kültür Bakanı Elizabeta Kançeska Milevska’ya Sanata Evet Ödülünü usta aktör Tamer Levent takdim etti.