Prof. Dr. Mehmet Metin Karaörs, Mehmet Akif Ersoy’u Anlattı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda Prof. Dr. Mehmet Metin Karaörs’ün sunumuyla “İstiklal Marşının Anlam ve Önemi ve Mehmet Akif ERSOY” konulu konferans düzenlendi.

İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında yapılan konferansta, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 1. Sınıf Öğrencisi Seher Çınar “Bülbül” adlı şiiri okudu.

Kürsüye davet edilen Prof. Dr. Karaörs, kültür kavramına değindikten sonra, Mehmet Akif Ersoy hakkında bilgiler verdi. Konuşmacı, “Türk’ün yüksek bir kültürü olduğu gibi büyük bir sanatı, edebiyatı ve şiiri de vardır. Türk milleti asrılardır diğer milletlerin şairleriyle boy ölçüşebilecek hatta onlardan da üstün olan dev şairler yetiştirmiştir. İşte kendisini bir defa daha andığımız ve hayatıyla mücadelesiyle bize örnek olduğu gibi, yazdığı İstiklal Marşı ile bize her an manevi destek veren ulu bir şairimiz de Mehmet Akif Ersoy dur.” Akif, yalnız büyük bir şair değil, büyük bir dava adamıdır. Hayatı ve eseri ile cemiyet hayatında büyük değişiklikler yapmış, bütün halinde olan bir şahsiyettir. Gerçek bir fazilet alçak gönüllülük ve tevazu abidesidir. Akif, milletimizin en büyük dert ortağıdır. Kendisi için hiçbir dava ve menfaat peşinde koşmamıştır. Türk Şiirinin en başta gelen motiflerinden biri “Aşk” olduğu halde hiçbir “Aşk” şiiri yazmamış, sadece milletinin felaket ve ümitlerini terennüm etmiştir” dedi.

Prof. Dr. Karaörs, Mehmet Akif Ersoy’un şiirleriyle devam ettiği sunumuna İstiklal Marşı’nın dizeleriyle son verdi.