RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy Konuğumuz Oldu

Seminerde Radyo ve Televizyon Sektörünün Geleceği Ele Alındı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesinin düzenlemiş olduğu “Radyo ve Televizyon Sektörünün Geleceği” konulu seminer Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

19 Ekim 2016 Çarşamba Günü yapılan etkinliğin konuğu RATEM (Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği) Başkanı Yusuf Gürsoy oldu.

Gürsoy, Türkiye’de her yıl yaklaşık 6000 kişinin üniversitelerin İletişim Fakültelerinden mezun olduğunu, sektörde hali hazırda 50 bine yakın kişinin çalıştığını belirtti. Özel yayıncılığın Türkiye’de 1994 yılında başladığını ifade eden konuşmacı, o dönemde açılan televizyon kanallarının tümünün istihdam kaynağı olarak TRT’yi tercih ettiğini, TRT’nin ise açığı kapatmak için BBC gibi kuruluşlardan destek aldığını belirtti. İletişim Fakültelerinin bu hızlı gelişmeye ayak uyduramadığını ifade eden Gürsoy, sektörün gelişmeye başladığı yıllarda fakültelerin gerek müfredat, gerekse akademik yönden zorlandığını söyledi.

Günümüzde medya organlarının interaktif yönlerine değinen RATEM Başkanı, gelecekte pazarlama ve reklam alanında Google, Apple, Facebook ve Amazon firmalarının başı çekeceğini işaret etti.

RATEM hakkında bilgiler veren Gürsoy, AB ve Mesleki Yeterlilik Birimi tarafından akredite edildiklerini, Televizyon Program Yönetmeni ve Yardımcısı, Kurgu Yönetmeni, Televizyon Program Yapımcısı ve Yardımcısı, Radyo Program Yapımcısı, Televizyon ve Radyo Teknik Yönetmeni dallarında uluslararası belgeler verdiklerini belirtti. Bu belgelerden kendine uygun olanını alan bireylerin, kariyer hayatlarında büyük avantajlar elde edeceğini söyleyen Gürsoy, ayrıca belge sahiplerinin örgün eğitim kuruluşlarında da ders verebileceklerinin altını çizdi.

Son olarak Türkiye’de ve Dünya’da televizyonun geleceğine ilişkin anekdotlar paylaşan konuşmacıya “Teşekkür Belgesi” ve bir buket çiçek taktim edildi.