Ruh Sağlığı Uygulamalarında Etik Sorunlar ve Sorumluluklar

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Psikoloji Kulübü öğrencileri “Ruh Sağlığı Uygulamalarında Etik Sorunlar ve Sorumluluklar” isimli bir konferans düzenledi.

Doç. Dr. Ejder Akgün Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda yapıldı.

Sunumuna Tatina Tarasoff’un eşi Prosenjit Poddar tarafından 1969 yılında öldürülmesiyle ortaya çıkan “Etik” kavramına değinerek başlayan Doç. Dr. Yıldırım, günümüzde “Tarasoff Vakası” olarak adlandırılan bu olayın “önce zarardan koru” ilkesini konu edindiğini ve bu bakış açısından bakıldığında yasalardaki eksikliklerin çifte sorumluluğa ve çelişkilere yol açtığını vurguladı.

“Her zaman etik kavramıyla ilgili bir sorunda tartışmalar devam edecektir” diyen Doç. Dr. Yıldırım, tür olarak ahlaki kodlarımızın birbirimize zarar vermemesi yönünde ayarlanması gerektiğini ve bu yönde yeni yasa tasarısı hazırlandığını ifade etti.

Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nevin Eracar’ın Doç. Dr. Ejder Akgün Yıldırım’a çiçek takdiminin ardından etkinlik sona erdi.