Sağlık Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi ve Gaziosmanpaşa Belediyesinin düzenlediği Sağlık Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği-2 Sempozyumu, 24-25 Mayıs 2017 tarihinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Erhan Akgüç Konferans Salonunda düzenlenen sempozyumun açılışına; Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Sayın Hasan Tahsin Usta, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kurum Başkan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Mustafa Kemal Başarılı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Pınar Bıçakçıoğlu, İş Teftiş Kurulu Ankara Grup Başkanlığının Başkan Yardımcıları, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Emir Tan, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Baş Hekimi Yrd. Doç. Dr. Serap Baş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Başhekim Yrd. Doç. Dr. Serap Baş, "Bu sempozyum iş sağlığı ve güvenliğinin önemini, iş kazalarının, meslek hastalıklarının önlenmesini ve çalışanların korumasını sağlamaya yönelik sağlık sektöründeki uygulamaların mevzuat çerçevesinde ele alınmasını amaçlıyor. Sağlık çalışanları çalışma ortamlarında sağlıklarını tehdit edebilecek risklerle karşı karşıya kalıyorlar. Onların sağlığı, iş güvenliği konularının önemli başlıklarından biri. Bu sebeple sempozyumumuz özellikle sağlık sektörü çalışanları açısından çok önemli bir sosyal sorumluluk çalışması olacak" dedi.

2 gün süren sempozyumda; İş Sağlığı ve Güvenliğinde Hukuki Süreçlerin Yönetimi, Sağlık Sektöründe İSG Uzmanlarının ve İş Yeri Hekimliğinin Rolü, Hastanelerde Afet ve Acil Durum Yönetimi, İSG Eğitimleri ve İnsan Kaynakları Yönetimi, Tehlikeli Kimyasalların Yönetimi, Radyasyon Güvenliği, Hastane Çalışma Ortamı Risklerinin Değerlendirilmesi konuları ele alındı.

Plaket sunumu ve kokteylin ardından sempozyum sona erdi.