Serhat Özkütükçü Kriz Yönetimini Anlattı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi, Denove PR Ajans Başkanı Serhat Özkütükçü’yü konuk etti.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte, Özkütükçü “İletişimcinin Değeri Kriz Yönetimi” konusu ele aldı.

Konuşmacı, kriz yönetimi için toplumun sosyal değerlerinin ve kültür kodlarının çok iyi bilinmesi gerektiğini belirterek, Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi politik süreci ele aldı ve gündemi takip ederek şirket yönetiminde doğru adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Özkütükçü sunumunda iletişimin üç evresi, iletişimin sihirli sözcükleri ve risk – kriz kavramları üzerinde durdu.

Mesajların doğru zamanda, doğru yerde ve doğru kişilere verilmesi gerektiğinin altını çizen konuşmacı, “kurumsal itibar” konusuna da değindi.

Bir kriz döneminde şirketin her şeyden önce itibarını koruması gerektiğini belirten Özkütükçü, sosyal paydaşlar arasında en popüler olanın medya olduğunu belirterek, dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Risk yönetiminin önemine vurgu yapan konuşmacı, “risklerini yönetemeyenler, krizlerini yönetirler” dedi.

Kriz ve fırsat kavramları hakkında bilgiler veren DENOVE PR Başkanı Özkütükçü, bu süreçlerin iyi yönetilmesi gerektiğini, krizleri fırsata çevirmenin mümkün olduğunu söyledi.