Sosyal Medyada Scorp Etkisi

Scorp Yöneticilerinden Sonat Kaymaz Platform Hakkında Detaylı Bilgiler Verdi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinin Girişimcilik dersi kapsamında düzenlemiş olduğu etkinlikler devam ediyor.

Fakültenin konuğu bu kez sosyal medyanın önde gelen platformlarından birisi olan Scorp’un yöneticilerinden Sayın Sonat Kaymaz oldu. Kaymaz’ın, “Sosyal Medyada Girişimcilik” başlıklı sunumunun açılışını Arş. Gör. Ulaş Çınar yaptı.

Kürsüyü devralan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin, sosyal medya ve iletişim hakkında önemli bilgiler verdi. Prof. Dr. Ulutin, toplu taşıma araçlarında yayınlanan eğlenceli içeriklere dikkat çekerek, benzeri platformların sektörde büyük ilgi uyandırdığını ifade etti.

Scorp’un mimarlarından Sonat Kaymaz, okulun önemine işaret ederek, başarılı olmak için eğitimi bırakmanın yanlış olduğunu belirtti. Scorp fikri oluşmadan önce salata dükkanı açmak ve Instagram’da moda sayfası açmak gibi fikirleri olduğunu belirten Kaymaz, geleceğin video platformlarında olduğunu fark ederek Scorp fikrini hayata geçirdiklerini söyledi.

Scorp’un ilk sürümlerini ve beta yayınlarını anlatan Kaymaz, şuan 4 milyonu aşkın üyelerinin olduğunu belirtti.

Öğrenci ve akademisyenlerin soruları ile devam eden konferans, fotoğraf çekimi ile sona erdi.